Запознайте се с психотерапевта на американския отбор по гимнастика - кучето Бийкън

05.08.2024, 13:00

Колко сладко!

   
 
Запознайте се с психотерапевта на американския отбор по гимнастика - кучето Бийкън

Бийкън, 4-годишен голдън ретривър и успокояващо присъствие в коридорите на болница Хънтингтън, наскоро привлече вниманието на цялата страна с предоставянето на терапия с помощта на домашни любимци на членовете на отбора по гимнастика на САЩ.

С подкрепата на собственика си Трейси Калахан Молнар, жител на Пасадена и 40-годишен ветеран от художествената гимнастика на САЩ, Beacon успокоява спортисти (и треньори) на множество състезания и тренировъчни лагери от май 2023 г.

2385932

Неговият слънчев нрав им осигурява така необходимото облекчение след интензивна рутина.

Но много преди да стане лице на терапията с домашни любимци за USA Gymnastics, Бийкън беше обичано присъствие в болница Хънтингтън в Пасадена.

2385930

Всеки втори вторник в продължение на почти две години той се разхожда по коридорите със собственика си Калахан Молнар, доставяйки радост и намалявайки стреса на тези в амбулаторната рехабилитация, спешното отделение, педиатричното отделение и навсякъде, където има нужда.

Изследванията показват, че галенето на куче понижава хормона на стреса кортизол, докато повишава окситоцина, хормонът, който насърчава положителните чувства. Това помага за успокояване на хората в стресови ситуации, като пациенти, страдащи от продължителен COVID, състояние с ограничени възможности за лечение, което може да причини значително безпокойство и умора, каза д-р Кимбърли Шрайнър, медицински директор по превенция на инфекции в болница Хънтингтън.

2385931

Виждайки тези ползи от първа ръка в болницата, Калахан Молнар се чудеше дали терапията с помощта на домашни любимци може да бъде също толкова въздействаща в спортни и други среди с високи нива настрес.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ