Храни, които да приемате преди и след тренировка

03.07.2015, 11:00

Важно е!

   
 
Храни, които да приемате преди и след тренировка

Независимо какви са целите ви - отслабване или покачване на мускулна маса, тренировъчният ви режим винаги трябва да е съпътстван с подходяща диета, която да отговаря на това, което искате да постигнете.

Диетата ви по време на спортуване влияе силно върху резултатите ви, особено когато става дума за храните, които приемате преди и след тренировка.

Имайки предвид колко важни са тези две хранения, предлагаме ви някои примери за храни, които са подходящи за периодите преди и след трениране.

Преди тренировка:

Когато ви предстои тренировка във фитнес залата, приемът на въглехидрати е задължителен. Тогава имате нужда от храна, която бавно, но сигурно ще ви отдели енергия, която да използвате в залата.

Ето и списък с някои храни, подходящи за прием преди тренировка:

- плод

- тост

- кисело мляко

- смути

- овесени ядки

- ядки

След тренировка:

Независимо колко е била лека или тежка тренировката ви, тялото има нужда от хранителни съставки, с които да се възстанови. Оглеждайте се за храни, които са изпълнени с трите основни макронутриенти - протеини, мазнини и въглехидрати. Най-добрият избор е чиния, изпълнена с различни по тип ястия, с които да захраните изтощеното си тяло.

Ето и пример за някои добри храни за периода след тренировка:

- пилешко месо

- зеленчуци

- омлет

- авокадо

- риба

- картофи

- риба тон

- хумус

- шоколадово мляко

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ