Тренировки без тежести

09.12.2011, 12:58

   
 
Тренировки без тежести

Мъжете сме доста скептични, когато чуем за упражнения, които не включват вдигане не железа или поне не са свързани с огромни, тежки метални уреди. А когато стане дума за ластици, дори не искаме да чуем. Грешка, пичове, грешка! Ластиците са практични, лесно се пренасят и струват към 40 лева. За разлика от тежестите, ластиците създават постоянно напрежение, което означава набиране на повече мускулни влакна и техния забързан растеж.

За да ви докажем последното твърдение, сме подготвили серия от упражнения, която можете да опитате в домашни условия и ако не получите очаквания резултат, с удоволствие ще приемем критиките в коментарите под статията.

Първото упражнение е доста лесно. Завържете здраво някъде ластика и го хванете с дясната си ръка. А тя нека да е подпряна отстрани на гърдите ви. След това се обърнете с гръб към мястото, където е прикрепен ластикът и поставете левият крак пред десния. Изпънете напред дясната си ръка и задръжте в опънато положение за секунда, а после върнете в изходна позиция. Повтаряйте в продължение на 20 секунди. След това сменете ръката и позицията на краката.

За другото упражнение прекарайте ластика през кръста си, като отново сте с гръб към мястото, за което сте го завързали. След това се наведете напред, като прехвърлите тежестта си на единия крак и леко приклекнете. Задръжте това положение за кратко, а след това се върнете в начална позиция. Повтаряйте в продължение на 20 секунди, а след това повторете, като прехвърляте тежестта на другия крак.

За третата процедура също прекарайте ластика през кръста. Отпуснете се плавно напред, докато подпрете длани на земята. Поставете бедрата си в позиция за изтласкване и се оттласнете от земята. Силата от ластика, която ще ви противодейства, ще ви върне в изходна позиция. Повтаряйте това 40 секунди.

За последното упражнение ще трябва да застанете с лице към мястото, където сте закрепили ластика. Хванете го и вдигнете десния си крак. След това се наклонете напред, като гледате торсът да е на една линия с крака ви. Така се накланяйте, докато не станат успоредни с пода. След това издърпайте ластика, като напрягате ребрата си. Повтаряйте за 20 секунди, а после повторете и от лявата страна.

Тези упражнения са много подходящи за домашни условия, а и ластиците не съсипват ставите, както го правят дъмбелите. Определено тук става въпрос за един много подходящ, лесен и евтин начин за трениране. Пробвайте и кажете какво мислите.

Източник: Men`s Health

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ