Стрес и спорт

08.09.2011, 11:49

   
 
Стрес и спорт

Може и да е банално, но се случва всяка година. С настъпването на есента, нещо започва да не е наред. Жените много обичат да се оправдават с него. Наричат го депресия.

За нас, мъжете, нещата не стоят точно така. Ние рядко бихме признали, че сме депресирани, по-скоро, усещаме, че не сме във форма. Това ни пречи да се съсредоточим и да даваме най-доброто от себе си, както в работата, така и в личния живот. Място за паника, разбира се, няма. Това е просто някакъв съвсем нормален стрес, свързан със съвсем обясними неща – отпуската свършва, режимът ни е тотално нарушен и трябва отново да влезем в коловоза, от който бяхме кривнали през лятото. Но за всяко нещо си има решение. А най-доброто решение за справяне със стреса, както сочат от Men's Fitness, са тренировките. Всякакви тренировки са приемливи, дори силно препоръчителни.

Аеробните упражнения като каране на колело, плуване, тичане.

Боксът, особено силните удари по чувала, са гаранция за освобождаване от стреса.

Спортни игри като тенис, баскетбол, футбол са също подходящи едновременно за физическо и психическо разтоварване.

А йога упражненията, медитацията и стречингът са идеални за прочистване на мисълта.

Каквато и дейност да изберете, за да разпускате, ще ви бъде от полза. В случай че сте толкова стресирани и агресивни, че не искате изобщо да влизате в зала, да се срещате с хора на игрището или в басейна, то просто нацепете дърва за зимата. Само внимавайте с брадвата! Успех и приятна тренировка!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ