Прецакахме диетата. Как да наваксаме?

12.10.2011, 10:00

   
 
Прецакахме диетата. Как да наваксаме?

Случва се на всеки. Понякога си мислим, че е трудно само докато започнем диетата и тренировките, но не е така. И после е трудно. Изкушенията дебнат навсякъде. Под формата на чипс, бургери, бира. Рано или късно им се подаваме, това е тъжната реалност. Хубавата новина обаче е, че не всичко е загубено. Според Men's Fitness след като прецакаме диетата, просто не трябва да се отказваме, а да продължим. Те предлагат три от най-често срещаните изкушения, на които не устояваме и дават съвети как да поправим грешката.

Прецакахме диетата. Как да наваксаме?

Нарушение 1: ТВ маратон с чипс

Мерки:

Закусвайте на следващия ден. Не е добра идея да пропускате хранене. Това само ще забави метаболизма ви. Нека закуската е пълнозърнеста, за да ви засити за по-дълго. Не рискувайте да прекалите на обяд. Спестете около 500 калории от менюто на следващия ден след нарушаването на диетата, като ползвате по-малко олио, ядете печено, а не пържено и изберете плод пред шоколада. 

Прецакахме диетата. Как да наваксаме?

Нарушение 2: Препиване с момчетата

Мерки:

 Пийте вода. Алкохолът обезводнява организма. Яжте ябълки, боровинки и череши – плодове, богати на вода. Те ще помогнат на организма да възстанови течностите и да действа за разграждането на мазнините. Яжте печено месо, кисело мляко, сурови зеленчуци.

Прецакахме диетата. Как да наваксаме?

Нарушение 3: Пропускане на тренировки

Мерки:

Връщайте се във фитнеса. Наваксайте си за пропуснатите тренировки. Скъсете почивките между сериите и правете по повече повторения, увеличете кардиото с 10 минути. Яжте повече плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб, протеини и избягвайте сладкишите.

Когато ви се случат и трите издънки наведнъж, не знаем какво да ви посъветваме. Ако зависи от нас, просто забравяме, че се е случило (алкохолът е изтрил всичките ни файлове) и започваме отново.  

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ