Как се поддържа форма в Холивуд?

25.11.2011, 12:15

   
 
Как се поддържа форма в Холивуд?

Кой от вас би отказал на такава мацка? Дори да ви разхвърля по такъв брутален начин, който е доста фантастичен, сексапилността в решителния ѝ поглед, невероятното ѝ тяло и зверските целувки, които съпровождат процеса, няма как да ви оставят безразлични.

Хареса ли ви?

И на нас, но не това е причината да обърнем внимание на Misery. Причината беше самия фронтмен на Maroon 5 Адам Лавийн или по-точно добре поддържаната му форма. Решихме, че ако той може да подлуди някоя яка жена по такъв начин, то и ние можем и затова потърсихме тайната му. Няма да повярвате каква се оказа – йога. Да, певецът поддържа перфектната си фигура с йога.

Вярно е, че всички звезди се побъркаха по източните методи за балансиран, здравословен начин на живот, но не вярвахме, че с йога можем да постигнем силует, сякаш излязъл от фитнеса след 3 месеца перманентна тренировка. Накрая си помислихме, че Лавийн се опитва да ни будалка.

Е, от американското списание Details явно са си мислели същото и свършиха добра работа като поканиха Адам да им разкаже малко повече за тренировъчния си режим. Ние пък от своя страна бързаме да ви предадем информацията.

"По време на всеки концерт на Maroon 5 ще видите зад сцената стая с табела "Йога", така Лавийн започва да обяснява на какво дължи добрата си форма и изненадващо за нас казва, че може да практикува навсякъде. Буквално. 32-годишният певец може да изпълнява асаните си вкъщи, в звукозаписното студио, на пътя, в парка... Казваме ви буквално навсякъде.

Ясно е, че човекът живее звездния си живот в Лос Анджелис на максимални обороти, както всяка знаменитост там. Дълго време обаче Лавийн практукува режим, който с течение на времето губи своята ефикасност и кара певеца да се чувства зле. В един такъв момент, фронтменът на Maroon 5 решава да пробва йогата, за която знае от години, но до тогава не смята за особено полезна.

"Вдигането на тежести направи врата ми дебел и започнах да си казвам "Превръщам се в чудовище!"

Точно преди 5 години Лавийн е измъчван от болки в гърба, а бедрата и прасците му са в ужасно състояние. Решението на този проблем се оказва толкова просто и лесно, че звездата съжалява, че не се е сетил пи-рано за йогата. От тогава наса Лавий не вдига тежести, нито посещава който и да било фитнес салон.

"Йогата се заема с това, което имаш, моделира го и го скулптурира, което те отвежда до един много по естествен начин, по който да изглеждаш и да се чувстваш."

Не му харесва това, че хората заблуждават, че йогата няма нищо общо със суетата. Използва я като терапевтична противоотрова срещу стреса и изопачената природа на кариерата му. Неестествено състояние за Лавийн е да изнасяш представление пред хиляди хора и затова преди концертите си застила килимчето си за йога в специалната си стая, за която споменахме по-горе, и се старае физически да отпусне тялото си. Резултатът е пълна релаксация.

Човекът, който е постигнал това с Лавийн, е ветеранът в йогата Чад Денис от Ню Йорк. Инструкторът вече постоянно пътува с групата, като преди концертите дава различни йога уроци на примерния си ученик. Веднъж кара певецът да прави бавни и продължителни пози, които му действат релаксиращо и медитативно, следващия път се насочва към мускулите му и го кара да ги напряга по специален начин, като всички тези упражнения за Лавийн са "инвестиция в доживотното ми щастие".

Какво си мислите, че Лавийн върши на йога-килимчето или в двора на къщата си? Винаги прави поне три от основните си асани, които практикува. Сега ще ви запознаем набързо с тях и искаме да ви предупредим да не правите подобно нещо вкъщи. Вместо това намерете добър учител и започнете йога пътешествието си с него.

Ширшасана

Това е една от любимите пози на Лавийн, която му действа адски релаксиращо. Стойката на глава може да ви изглежда доста сложно нещо, но приятелите ни от fitwell.bg, които вече са много навътре с йога практиката, ни убедиха, че само с няколко упражнения всеки може да постигне това привидно чудо.

Връщаме се на певеца от Maroon 5 и ще ви кажем защо харесва тази поза - "отнема голяма доза концентрация, за да избегнеш падане". Правилно, с ширшасана той упражнява баланса и концентрацията си.

Половин луна с ръце в молитвена поза

Адам практикува тази поза, за да разтяга и отпусне хронично стяганите му бедра.

Koundinyasana II

Не знаем как звучи на български, но изглежда адски трудно за изпълнение. Адам поставя ръцете си на пода, сгъва ги и използва лактите си за опора, за да повдигне краката си така, че тялото му да образува права диагонална линия. Накрая сгъва дясното си коляно и го поставя над десния си лакът (най-вероятно извършва същото движение и с левия крак). Това упражнение му помага да заздрави раменете и гърдите си.

Колко лесно, нали? Забиваш се като тирбушон в ливадата, повдигаш крака нагоре като лоста на тирбушона, с която отваряш виното, и стоиш така докато най-накрая не решиш, че е време да си сипеш чаша вино.

След като поне мислено се потрудихме с Адам Лавийн, защо да не видим какво още има да каже по въпроса с комбинирането на йога с живота на рок звезда.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ