Дневна доза мотивация с Флойд Мейуедър

Или защо дори на 37 той остава най-добрият на планетата

   
 
Дневна доза мотивация с Флойд Мейуедър

"За да бъдеш най-добрият, трябва да работиш извънредно" - думите са на Флойд Мейуедър-младши, който вярвате или не, заработи над 100 милиона долара от последните си два мача срещу аржентинеца Маркос Майдана, естествено - завършили с победи в негова полза.

Наистина ли такъв човек може да "работи извънредно", имайки предвид как звучи това? Не само, че може, но и е задължително.

Вторият успех на "Money" Мейуедър над коравия южноамериканец бе под номер 47 от 47 изиграни мача до момента, като все още никой не успява да разбие т.нар. "код на Мейуедър", а именно - най-големият боксов пъзел на нашето съвремие.

Факт е, че Флойд Мейуедър е арогантен, груб, самовлюбен и често му липсва елементарно възпитание, но и също така е факт, че всяка капка самочувствие на 37-годишния американец е подплатена до последната молекула.

Тренировъчната етика и дисциплина на Мейуедър е ненадмината, а сесиите му в залата често са определяни като дори мъчителни от хората, които са ставали свидетели на подготовката му. Мейуедър е дотолкова посветен на професията си, че всяка минута има значение. Всеки момент, всяка капка пот, всяка коремна преса или пробяган километър, всеки удар в лапите на треньорите има своята цел, причина и представлява част от перфектно изготвен план, който отново ще направи "Кодът на Мейуедър" непробиваем за поредния опонент. 47 се опитаха, 47 се провалиха.

Флойд Мейуедър-младши е епитом не само на перфектния боксьор, но и на перфектния атлет. Тънка линия винаги е разделяла големите шампиони от наистина великите такива, като този допълнителен "edge" се добива само и единствено в залата. Защото когато говорим за ринга, рингът е нищо по-различно от сцена. Квадратно пространство с въжета, където за час можеш да покажеш това, което си успял да свършиш ежедневно в предходните два или три месеца.

Вижте това видео и попитайте себе си колко здраво работите върху целите си? Давате ли всичко? Посветени ли сте? Готови ли сте да "работите извънредно"?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ