7 съвета за успех от Флойд Мейуедър

02.01.2016, 16:13

Вслушайте се в тях!

   
 
7 съвета за успех от Флойд Мейуедър

Независимо дали го харесвате или не, Флойд Мейуедър безспорно е един успял боксьор и човек. След като от Forbes отново го обявиха за най-високо платен спортист за 2015 г., стана ясно, че никой не бива да се шегува с него. Успяхме да се докопаме до 7 съвета за успех, които Мейуедър следва, а и явно работят. Прочетете ги сега.

1. Зарежете краткотрайните неща

Ако следите кариерата на Флойд Мейуедър, ще знаете, че успехите му се базират на дългогодишна работа, а не на краткотрайни напъни. Репутацията не се гради за една нощ, а се създава с години. Животът е маратон, а не спринт, затова бъдете упорити и работливи.

2. Талантът е нищо без здрава работа

Когато попитали дъщеря му какъв урок е научила от татко си, тя отговорила: "Че здравата работа се отплаща". Несъмнено Мейуедър има талант, но ако не се беше скъсвал от работа и тренировки още от 5-годишна възраст, нямаше да стане спортиста, който е в момента. Много боксьори идват да тренират в залата му, но само онези, които издържат на строгите условия, успяват да привлекат вниманието му. Талантът без здрава работа е като страхотен певец, който никога не пее. Упоритият труд създава потенциала.

3. Трябва да си по-голям от обстоятелствата

Бащата на Флойд е пратен в затвора за търговия с кокаин. Майка му е наркозависима. В определен етап от живота му 7 членове на семейството живеят в едностаен апартамент без отопление и вода. Според статистиките Флойд Мейуедър трябваше да е в затвора. Но той избира да бъде по-голям от тези статистики и от обстоятелствата, които го заобикалят. Може да нямаме власт на това, което ни се случва, но определено имаме власт над изборите, които правим.

4. Трябва да вярваш категорично в себе си

Мейуедър смята, че е най-добрият. Фука ли се? Може би. Но действията му отговарят на мнението му за собствената му личност. Ако човек не вярва в себе си, няма как да очаква другите да повярват в него. Вярванията ни оформят реалността, в която живеем.

5. Трябва сам да си вършиш работата

Знаете ли, че Мейуедър сам си е промоутър чрез компанията Mayweather Promotions? Това ще рече, че освен със същинските спортни битки, Флойд се занимава и с реклама, логистика, връзки с обществеността и т.н. Успехът лежи в това да вършиш повече от необходимото.

6. Трябва да си мотивиран

Алекс Ариза - кондиционен треньор на Пакиао, Чавес и Мейдана, казва по повод тренировката на Мейуедър, която наблюдава: "За първи път виждах такова нещо. Той няма нужда от някого, който да му казва какво да прави, кога да го прави, как. Просто прави всичко сам и то 100% перфектно." Ако имате нужда някой да ви извлича от леглото, за да преследвате мечтите си, успехът за вас ще бъде вечен блян.

7. Работи здраво, забавлявай се много

Освен със стриктните си тренировки и тежък режим, Флойд Мейуедър е известен и с любовта си към купонясването. Той доказва, че съществува баланс между спортната дисциплина и умението да се отпускаш и да се забавляваш. За да не полудееш. Изживяването на една мечта включва кръв, пот и сълзи, но и шампанско, горещи вани и пътувания.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ