Снимка показва какво е останало от Titan Sub след имплозията

17.09.2024, 13:00

Не е много...

   
 
Снимка показва какво е останало от Titan Sub след имплозията

Властите разкриха първото изображение на останките от Титан на дъното на Северния Атлантически океан, след имплозията на подводницата миналото лято, докато пътуваше към останките на Титаник.

Снимката, показваща конуса на опашката на кораба, вграден в морското дъно на дълбочина над 3600 м, беше представена от служители на бреговата охрана на САЩ в понеделник, 16 септември, по време на двуседмично изслушване относно инцидента.

Фотографските доказателства от дистанционно управлявано превозно средство (ROV) доведоха до "убедителни доказателства за катастрофална загуба" на Титан и смъртта на петимата му пътници, казаха служители в своята презентация.

Изслушването проучва какво се е объркало през деня и процесите, през които е преминал OceanGate при изграждането на Титан.

Разследващите ще разгледат дали има някакви доказателства, че повреда на материала е участвала или е допринесла за жертвите, за да информират за бъдещи препоръки.

Той също така ще изследва дали злоупотреба, невнимание към задълженията, небрежност или "умишлено нарушение на закона" от страна на лицензирано или сертифицирано лице може да са допринесли за трагедията.

Дали служители на бреговата охрана или държавни служители са причинили или допринесли за смъртоносното събитие също ще бъде разследвано от разследването.

Джейсън Нойбауер от Службата за разследвания и анализи на бреговата охрана каза на изслушването в понеделник, че се надяват да "помогнат да се хвърли светлина върху причината за трагедията и да се предотврати подобно нещо да се случи отново".

Адвокат Джейн Шветс, представляваща OceanGate - която е прекратила дейността си - също прочете кратко встъпително изявление, в което повтори това.

Тя каза, че компанията "изказва нашите най-дълбоки съболезнования на семействата и близките, сред които тези тук днес, на тези, които починаха на 18 юни 2023 г."

"Няма думи, които да облекчат загубата, понесена от семействата, засегнати от този трагичен инцидент", каза Швец, "но се надяваме, че това изслушване ще помогне да се хвърли светлина върху причината за трагедията и да се предотврати подобно нещо да се случи отново", допълва тя.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ