Flappy Bird се завръща

14.09.2024, 10:00

10 години по-късно

   
 
Flappy Bird се завръща

Феноменът на мобилната видео игра "Flappy Bird" ще се завърне 10 години след като създателят й я изтегли офлайн.

През 2014 г. базираният във Виетнам разработчик Dong Nguyen шокира света на игрите, когато изтегли вирусния хит "Flappy Bird" от App Store и Google Play Store в момент, когато печелеше десетки хиляди долари на ден. Той продължи с думите:

 "Мога да нарека Flappy Bird мой успех. Но също така съсипва простия ми живот. Така че сега го мразя."

"Flappy Bird е проектиран да играе за няколко минути, когато сте спокойни. Но се случи да се превърне в пристрастяващ продукт. Мисля, че се превърна в проблем. За да разрешите този проблем, най-добре е да свалите Flappy Bird. Изчезна завинаги", каза той пред Forbes.

Сега "Flappy Bird" трябва да се завърне с разширена версия, която се цели да бъде пусната до края на октомври в множество платформи, включително уеб браузъри, и версия за iOS и Android, планирана за пускане през 2025 г. Но тази нова "Flappy Bird" не е Не от Nguyen, а от The Flappy Bird Foundation, която е описана като "нов екип от страстни фенове, ангажирани да споделят играта със света".

2386312

"Flappy Bird Foundation Group и филиалите са придобили официални права върху търговската марка Flappy Bird от Gametech Holdings LLC, заедно с правата за оригиналната игра и персонаж Piou Piou vs. Cactus, мобилното заглавие, за което отдавна се смята, че първоначално е вдъхновило емблематичната птица", гласи прессъобщението.




   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ