Останките от "смачканата" подводница на Ocean Gate бяха извадени на повърхността (ВИДЕО)

29.06.2023, 11:13

С помощта на специални машини!

   
 
Останките от "смачканата" подводница на Ocean Gate бяха извадени на повърхността (ВИДЕО)
Източник: twitter.com/CBSNews

Oтломки от подводницата na Ocean Gate, която се смачка, превозвайки петима души до останките на Титаник миналата седмица, са извадени на сушата.

Полето с отломки беше намерено миналия четвъртък от дълбоководен робот, който е изпратен на приблизително 3,81 км под водата, известен също като дистанционно управлявано превозно средство или ROV.

"Те работят денонощно вече десет дни, през физическите и психически предизвикателства на тази операция и са нетърпеливи да завършат мисията и да се върнат при своите близки.", обясниха предсатвители на компанията.

Компанията заяви, че не може да коментира разследването за причината за имплозията, което ще включва Канада, Франция и Обединеното кралство.

Доказателствата, открити от морското дъно за ръководеното от САЩ разследване на имплозията, ще бъдат транспортирани до американско пристанище за анализ и тестване, според бреговата охрана. Извличането на телата обаче ще бъде трудно поради "непростимото състояние" на океанското дъно. Окончателният доклад ще бъде издаден от Международната морска организация.


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ