Ябълките ще ни решат проблемите

17.09.2011, 17:13

Хруп, хруп

   
 
Ябълките ще ни решат проблемите

Отървете се от цялата химия, която сте си приготвили, за да свалите килограми. Има един много по-натурален и вкусен начин да заслабнете без да се тъпчете с най-гадните представители на Менделеевата таблица. И това е ябълката.

Ако изяждате по една ябълка преди хранене, ще намалите приема си на калории по време на същинското ядене. И то в значителни количества. Екипът на списание Apetite е категоричен, че приемането на една ябълка преди обяд например намалява поглъщането на калории с 15%. Което на прост език означава - около 185 калории. Звучи направо смехотворно, но изразено в килограми това ябълкопоглъщане ще се отрази с по 700 грама месечно и малко над 9 килограма за една година. Ако пък освен преди обяд, хапвате по една ябълка и преди вечеря, логично цифрите, които ви казахме, би трябвало да се увеличат двойно.

И преди да попитате, захаросаните ябълки, ябълковите кексове и пайове не се броят за плод преди вечеря. Не знаем за вас, но на нас нещо ни се обръща в стомаха, когато си помислим, че трябва да изядем плод точно преди да се нахраним. В онзи момент, когато бихме изяли всичко на света, точно, когато сме най-гладни, а от кухнята се носи аромат на нещо неопределено, но почти вкусно. Ужас.

Направо не е истина. Сигурно някой ден ще се пробваме да ядем ябълки преди обяд и вечеря, но честно казано, само като си го помислихме и нещо ни пристърга. Дано поне вие да сте с малко по-силна воля.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ