Триъгълни стадиони: Какво е това и кому е нужно?

04.01.2017, 15:45

Отговорът е доволно логичен и не толкова странен

   
 
Триъгълни стадиони: Какво е това и кому е нужно?

За ти отговорим на този въпрос (и сами да си отговорим) ще ни се наложи да посетим Банкок – столицата и най-големият град на Тайланд. Според "Уикипедия", населението на града е около 9 100 000 души, а на урбанизираната зона около него – около 12 000 000 души. Иначе казано – 3617 души на всеки квадратен километър.

За разлика обаче от живущите в Младост (а и в цяла България) там хората не държат особено на парковете и градините си и огромна част от по-бедните квартали са особено брутално застроени. Този проблем в района Кхлонгтей достига толкова големи мащаби, че за да накарат децата си поне малко да спортуват, родителите правят нещо доста интересно.

1832221

Създават се две организации – строителна и творческа (AP Thailand и CJ Works). Тяхна цел е да измислят какво да правят с неизползваемите вътрешни дворове. В мъката на безпределната фантазия, те решават да направят триъгълни, многоъгълни и прочие ъгълни футболни площадки. На снимките, заснети с дрон, те приличат на последно ниво на тетрис.

Обърни внимание, че до тогава тези дворове се използват за сметища – развитието е доста интересно само по себе си. Ние само се чудим какво ли правят сега с боклука?

1832220

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ