Тренировката на Робърт де Ниро

   
 
Тренировката на Робърт де Ниро

Робърт де Ниро е известен (освен с всичко останало, с което може да е известен човек като Рoбърт де Ниро) и с огромната отдаденост, с която се превъплъщава в ролите си. Той се стреми буквално да живее живота на образа си за известно време.

За ролята си в "Шофьор на такси" например, той наистина карал такси за няколко месеца в Ню Йорк, за да опознае особеностите на този живот. Трябва да се отбележи и това, че Де Ниро не е измислил топлата вода и този метод е познат в театъра, а по-късно и в киното, от началото на двайсети век още от театралната школата на другаря Станиславски, който явно е измислил топлата вода. Така или иначе този метод не може да се използва за всички роли, защото, ако трябваше Де Ниро да го приложи и към ролята си на Макс Кади от филма "Нос Страх" (1991), щеше да му се наложи да прекара 14 години в затвор със строг режим.

На Робърт обаче му е било нужно затворническо тяло. Татуировките и белезите могат да се докарат лесно, но не и мускулите. Де Ниро помолил за помощ Дан Харви, негов личен треньор повече от 30 години. Харви искал да увеличи мускулната му маса и да намали мазнините (че кой не иска, по дяволите?). Двамата се затваряли в една фитнес зала за по 2-3 часа на ден, шест дни в седмицата, в продължения на шест месеца преди снимките. Де Ниро следва проста тридневна програма – гърди, гръб, крака и диета, в която избягвал всякакви въглехидрати, а за капак приключвал всяка тренировка с 45 минути кардио.

В началото на Харви буквално му се налагало да завлича актьора до залата, но в последствие Де Ниро се влюбил в тренировките. Стигнало се до там, че той започвал да се вдъхновява в залата и да я възприема като неизменна част от снимачния процес. Накрая загрявал с 50 набирания и 150 напади, а телесната му мазнина спаднала до едноцифрено число.

След тренировките Де Ниро влагал старанието на професионален бодибълдър в сцените, в които бил гол до кръста. Дори се стараел на намалява количеството вода в организма си, за да подобри релефа. Преди снимки той почти не пиел течности, само изплаквал устата си с минерално вода и я плюел.

Тежките тренировки и лишенията дали резултат, Робърт де Ниро получава номинация за "Оскар", но не само благодарение на тях.

Източник: Men's Fitness

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ