Топ 10 на най-яките бради в световния спорт

13.10.2014, 16:18

Време за мъже!

   
 
Топ 10 на най-яките бради в световния спорт

Големите бради са за истински мъже. Това в последно време ни подсказа и бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, който затвърди впечатленията, че подобна визия става все по-популярна навсякъде около нас.

Но както и може да се очаква, Рой Кийн не е нито първият, нито последният спортист, който е решил да "скъса" с ножчето си за бръснене.

Спортната редакция на BBC ни припомни за още девет други популярни фигури от света на спорта, които спазват принципа - колкото по-голяма и гъста е брадата, толкова по-добре.

Уилям Гилбърт "W.G." Грейс

1411256

Почти 100 години след смъртта си, Уилям Грейс е все още един от най-популярните играчи на крикет в историята.

По свое време W.G. бе най-голямата спортна икона на Англия, като в продължение на 43 години пленяваше феновете на крикета, които наистина са милиони на територията на Острова.

А сякаш за да бъде сигурен, че няма да бъде объркан с някого другиго, Уилям Грейс можеше да се похвали и с крайно впечатляваща брада.

Адам Клийбъргър

1411263

Канадският ръгбист Адам Клийбъргър "заложи" на голямата брада по време на Световното първенство през 2011 година, когато неговата страна се изправи срещу селекцията на Тонга.

Брадата явно вдъхнови Клийбъргър, който бе обявен за играч на мача, което и явно доказва, че брадите ни зареждат и със свръхестествени способности.

Тим Хауърд

1411255

През това лято отборът на САЩ достигна 1/8-финалите на Световното първенство в Бразилия, като несъмнено най-впечатляващата фигура в състава на "янките" бе техният вратар Тим Хауърд.

Стражът на английския Евертън направи феноменални спасявания в течение на турнира, а атрактивната му визия му донесе още повече фенове, които до момента не го познаваха.

Това дори подтикна президента Барак Обама да се пошегува с него, заявявайки му, че най-добре би било той да обръсне брадата си, ако иска да се радва на малко анонимност в Щатите след страхотното си представяне.

Анди Фордам

1411254

Анди Фордам е световен шампион по дартс за 2004 година, като гордо носи звучния прякор "Викинга". Имайки предвид мъжкарската му визия, подобно прозвище изглежда напълно оправдано.

Брет Кейзел

1411257

Брадата на Брет Кейзел е толкова впечатляваща, че самата тя си има собствен прякор - Брадата.

Състезателят по американски футбол на Питсбърг Стийлърс изглежда като машина за убиване, за което неизменно спомага и солидното му лицево окосмяване.

През 2010 година Кейзел се съгласи да се раздели с брадата си, след като благотворителна кампания в Питсбърг събра над 40 000 долара за местната детска болница.

Сократес

1411264

Вече покойник, Сократес остава един от най-запомнящите се футболисти в историята на бразилския, а и световен футбол.

Освен че бе гениален играч, Доктора бе известен и с активните си политически позиции по множество въпроси, които го издигнаха до статут на много повече от футболист.

Сред големите политически кумири на Сократес бяха Фидел Кастро и Ернесто че Гевара, които също можем да прибавим към големите любители на брадите.

Себастиен Шабал

1411262

Френският ръгбист е вече една от иконите на този спорт, за което спомага и традиционната му визия, включваща дълга коса и сериозна брада.

Макар и често да е оприличаван на кроманьонец, Себастиен Шабал е сред най-добрите ръгбисти на планетата, записвайки повече от 60 мача за националния отбор на Франция.

Хашим Амла

1411265

Един от най-популярните състезатели по крикет на Южна Африка, както и първият такъв от индийски произход, защитаващ цветовете на страната.

Хашим Амла е сред най-добрите батери в играта, за което свидетелства и впечатляващият му процент от 51.32 успешни отигравания.

Брадата му също е убийствена.

Брайън Уилсън

1411258

Питчърът на Лос Анджелис Доджърс е добре известен със своята ексцентрична натура, което му печели и голям брой фенове в областта на бейзбола.

Освен ярките татуировки и различните прически, Брайън Уилсън буди впечатление и с необузданата си брада, която още повече подчертава атрактивната му визия.

През 2013 година дори се появиха шокиращи информации, че Ню Йорк Янкийс е отказал да подпише с Уилсън заради отказа му да се обръсне. Ние пък ще кажем, че това е дискриминация!

Рой Кийн

1411266

Ето че стигнахме и до самия Рой Кийн. Понастоящем изпълняващ функциите на асистент-мениджър в Астън Вила, през този сезон Кийно успя да впечатли с отказа си да обръсне все по-растящата си брада.

Колкото по-голяма ставаше брадата на ирландеца, толкова по-страшен започваше да изглежда той, а преди няколко дни Рой Кийн все пак взе решение да се обръсне, отново започвайки да изглежда... обикновено.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ