Тони Хоук е на 48, но още го може!

27.12.2016, 19:30

Скейт легендата все още може да изпълни най-великия си трик

   
 
Тони Хоук е на 48, но още го може!

Когато някой каже скейтборд, първата и най-логична асоциация без съмнение е името на Тони Хоук. Най-голямата звезда на този спорт е вдъхновил хиляди хора по света да започнат редовно да се пребиват с дъската на колелца, благодарение на огромното си майсторство и невероятна отдаденост (както и култовата серия видео игри, разбира се).

А когато говорим за отдадеността му, със сигурност 27-ми юни 1999 г. е знакова дата в това отношение. Тогава Хоук е на 21 години и на състезанието "X Games" става първият човек в историята, който успешно приземява т.нар. трик "900". Името му идва от 900-градусовото завъртане, което се изисква за изпълнението му, а след няколко опита той най сетне го прави (вижте видео).

"Много неща се случиха в живота ми от тогава, но това си остава върховата точка в състезателната ми кариера. Днес се навършват 17 години от "X-Games" и аз ще го опитам отново, защото усещам, че мога да го направя. Когато бях по-млад никога не съм си помислял, че на 48 години още ще опитвам да го направя, но ето, че продължавам.", казва той в специалното видео за Youtube канала RIDE Channel, заснето на 27-ми юни тази година.

48-годишния Тони Хоук показва невероятен атлетизъм и се изправя отново след много падания, но в крайна сметка успява! Вижте във видеото:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ