Танцуването на пилон може да стане олимпийски спорт

17.10.2016, 18:45

Ние нямаме нищо против

   
 
Танцуването на пилон може да стане олимпийски спорт

В списъка на олимпийските дисциплини често се извършват промени, като се въвеждат нови спортове или се премахват стари. Последният такъв премахнат беше софтболът през 2008 г., а най-пресните примери за нововъведени дисциплини са карането на сърф и скейтборд, които ще се включат на игрите в Токио през 2020 г.

Но най-новият спорт, който проявява амбиции да стане част от най-големия форум, обещава да бъде доста интересен, особено за мъжката част. Става въпрос за танцуването на пилон или по-точно "спортното танцуване на пилон", чиято световна федерация (имат си световна федерация!) е направила първите стъпки за приемането му като равноправен член на олимпийското семейство. Това е станало, след като наскоро организацията се е подписала в кодекса на Международната антидопингова агенция, съобщава Guardian.

В Международната федерация на спортът с пилон (МФСП) членуват федерациите на 22 страни, а неин президент е британката Кейти Коутс.

"Можете да познаете, че това вече е спорт по физиката на практикуващите го. Преди бяха предимно слаби момичета, докато сега повечето имат завидна мускулатура. Много неща са от значение в нашия спорт - гъвкавост, сила, хореография.", казва Коутс.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ