Съвети за пълноценен фитнес

02.09.2011, 15:03

Изпробвани

   
 
Съвети за пълноценен фитнес

Старите навици умират трудно и понеже знаем, че отлагате всичко и винаги, смятаме, че именно месец септември е идеалното време за започване на нещо ново. След летните упражнения, които за всички включваха безброй серии 500 мл бира по осем повторения, крайно време е триумфално да се завърнете в добрия стар квартален фитнес. И точно когато си мислите, че започнете ли да тренирате, няма да спрете с години, ентусиазмът ви ще се пръсне на хиляди парченца и ще вкара пръчка в спиците на голямото ви спортно бъдеще. Мотивацията ви ще отиде на кино, мързелът ще стане най-добрият ви приятел, а бавните резултати ще започнат да ви изнервят.

Понеже ние това много добре го знаем, взехме от HelloMagazine няколко съвета, които да ви помогнат да си налегнете парцалките и да дадете всичко от себе си във фитнеса.

Бъдете търпеливи

Трябва да сте подготвени, че резултатите, които искате, в никакъв случай няма да дойдат веднага. Просто продължавайте упорито да тренирате. Запомнете, че ключът към успеха е постоянството.

Без извинения

Бъдете дисциплинирани и организирайте времето си. Отделете поне по три часа седмично за фитнес. Даже запишете часовете и дните, в които тренирате, в работния си календар, за да се отнасяте с тях със сериозността, с която не отлагате служебни срещи и приятелски събирания.

Заедно е по-добре

Почти всяка активност е по-забавна, ако се извършва в група. Така се създава елемент на състезание и по-голяма мотивация. Ако намерите човек, с когото три пъти седмично да ходите в залата, вместо в кафенето или кръчмата, ще се сдобиете с начин да се контролирате един друг. И все пак, не забравяйте, че всеки има различни нужди и цели, така че не позволявайте на състезателния елемент да надделее.

Търсете мнението на специалистите

След като сте отишли във фитнеса, защо не се консултирате и с фитнес инструктор? Първо изяснете какви са ви целите - загуба на тегло, натрупване на маса, общ физически тонус и т.н., а от инструктора ще получите съвети за най-подходящите упражнения.

Бъдете изпълнителни

Ако с инструктора сте се разбрали за определен брой серии и повторения, гледайте да се придържате към тях, без да прекалявате и без да ги намалявате. Ако нещо не ви допада, недейте просто да го зарязвате, а се посъветвайте със специалистите в залата.

Разнообразявайте

Не се пускайте само на аеробични упражнения, защото са по-забавни. Опитвайте се да комбинирате различни видове натоварвания, за да работите за повече мускули.

Не забравяйте

Бутилката вода и кърпата.

Дайте си време

Не се вманиачавайте върху теглото си. Ако губите килограми постепенно, вероятността да ги задържите, е по-голяма. Така че, концентрирайте се върху фитнеса и здравето си и оставете теглото ви да се регулира постепенно.

Друга гледна точка

Опитайте се да гледате на упражненията като на нещо позитивно, а не като на досадно задължение. Просто е - спортът е здраве, не само физическо, но и психическо.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ