Спортисти, които са профукали цялото си състояние

29.07.2015, 19:15

И са останали почти без нищо

   
 
Спортисти, които са профукали цялото си състояние

Да си спортна звезда носи различни дивиденти. Не само, че добиваш световна популярност и пред теб се отварят много врати, но също така сериозно набъбва и банковата ти сметка. Стига да си сред най-добрите в своя спорт, достигането до статут на милионер просто не ти мърда.

Следните примери обаче ни водят към спортисти, които по една или друга причина са успели да профукат цялото си състояние, оставайки без пукнат грош. 

Тези хора са жив пример за това, че понякога славата може да размъти главата на човек, тласкайки го към дъното.

10. Ивендър Холифийлд (бокс)

Бившият световен шампион в тежка категория успя да направи състояние от около 250 милиона долара, но в момента парите на боксьора са се стопили почти до нулата. Холифийлд има един сериозен проблем, а именно - че има 11 деца, за които плаща сериозни издръжки. Наскоро банката взе имението на Холифийлд на стойност 10 милиона долара, а задълженията му към фирмата, която е поддържала двора на къщата, достигат цели 500 000 долара. 

9. Джони Юнитас (американски футбол)

Джони Юнитас е един от най-добрите куотърбекове в историята на Националната футболна лига, макар и да не е успял да спечели кой знае колко пари от това, най-вече поради стандартите на тогавашния спорт. Като активен спортист, Юнитас се е подписвал на чекове от около 7000 долара, а най-голямото му заплащане е достигнало сумата от 425 000. През 1991 година обаче членът на Залата на славата подава документи за банкрут, а 11 години по-късно умира, бивайки съден по множество дела.

8. Бьорн Борг (тенис)

Един от най-великите тенис играчи, живяли някога. Борг обаче поема по пътя на наркотиците, което е лесен начин да профукаш състоянието си. Шведската легенда губи почти цялото си богатство, натрупано след 11 трофея от Големия шлем, а сега се опитва да навакса, продавайки бельо.

7. Шерил Суупс (баскетбол)

Шерил Суупс е често наричана Майкъл Джордан на женската НБА, като за времето си тя натрупва състояние от повече от 50 милиона долара. През 2004 обаче подава документи за банкрут, като по това време дълговете ѝ достигат 750 000 долара. Смята се, че адвокатите и агентите ѝ са "изпили" голяма част от състоянието ѝ.

6. Травис Хенри (американски футбол)

Травис Хенри е легенда на Бъфало Билс и Денвър Бронкос от Националната футболна лига, но в живота му има и много трудности, включително факта, че е пристрастен към наркотиците и има 9 деца от 9 различни майки. Сами разбирате, че такъв човек лесно може да пропилее богатството си. Освен всичко това, Хенри загуби и контракт на стойност 25 милиона долара от Денвър Бронкос, след като бе арестуван за трафик на наркотици.

5. Кени Андерсън (баскетбол)

Кени Андерсън успя да спечели повече от 60 милиона долара за времето си в НБА, преди също да подаде документи за банкрут през 2005 година. Как баскетболистът е успял да пропилее 60 милиона? Лесно. Само за пример ще дадем, че Андерсън се е радвал на 8 скъпи спортни автомобила в своето имение с пет спални в Бевърли Хилс. Месечно Андерсън си е отделял и специален бюджет от 10 000 долара, които са му били "просто за размотаване". Често се е случвало и да раздава суми от порядъка на 5000 долара на роднини и познати, просто ей така.

4. Скоти Пипън (НБА)

Име, което е познато на всички фенове на баскетбола и НБА. Част от легендарния отбор на Чикаго Булс, заедно с Майкъл Джордан и Денис Родман, Скоти Пипън успява да натрупа състояние - почти 120 милиона долара. Звездата обаче обича и да харчи. Пипън стига дотам, че си купува личен самолет, но постепенно харчовете му го довеждат до ситуация, в която дължи много пари на адвокати и банки. През 2007 година Пипън опитва да се завърне на игрището, само и само за да плати някоя друга сметка.

3. Марион Джоунс (лека атлетика)

За времето си Марион Джоунс бе определяна като най-бързата жена на планетата, макар и впоследствие медалите ѝ да бяха отнети поради употреба на допинг. След това се оказа, че освен всичко, Марион Джоунс системно е мамила и данъчните, което, придружено от още подобни престъпления, я раздели напълно с богатството ѝ.

2. Джордж Бест (футбол)

Лошото момче на Манчестър Юнайтед е един от най-великите британски футболисти в историята, но също така е и всепризнат бохем. Бест успя да натрупа състояние от над 100 милиона долара, което лесно пропиля за наркотици, алкохол, скъпи автомобили и жени. По неговите собствени думи. Но и без да съжалява за нищо.

1. Майк Тайсън (бокс)

Един от най-добре познатите случаи за спортисти, загубили богатството си. Железния Майк успя да натрупа повече от 400 милиона долара, които обаче загуби сякаш от нищото. Бившият шампион в тежка категория също си падаше по атрактивния начин на живот, а като прибавим към това и проблемите му с правосъдието, включително престой в затвора, лесно можем да предположим, как точно състоянието му се стопи почти до нулата.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ