Седем неща, които да очакваме от финала на Шампионска лига 3

Ще бъде интересно!

   
 
Седем неща, които да очакваме от финала на Шампионска лига

След само два дни отборите на Ювентус и Барселона се изправят един срещу друг във финала на Шампионска лига, като "бианконери" и "блаугранас" ще излъчат в Берлин новия властелин на футболна Европа.

Повечето букмейкъри и анализатори определят каталунския гранд за фаворит в сблъсъка, но както добре знаем, твърде често във финалите няма фаворити и аутсайдери. Деветдесетте минути на "Олимпиащадион" в германската столица могат да предложат всякаква развръзка на срещата, в което и се крие очарованието на всеки един финал.

Предлагаме ви и седем неща, които според нас могат да се случат тази събота в Берлин. Някои от тях пък вече са достъпни и като залози в букмейкърските къщи по света!

1. Луис Суарес ще ухапе някого

През лятото нападателят на Барселона обеща, че инцидентът с Джорджо Киелини на Мондиал 2014 ще му бъде последен, но имаме чувството, че Суарес и преди е обещавал подобни неща.

Няма как да не отчетем факта, че Суарес и Киелини отново ще бъдат заедно на терена, което прави сблъсъка между Юве и Барса до известна степен още по-интригуващ. Дори и този път "жертвата" да не е Киелини, предпоставките за нова канибалска проява от страна на уругваеца са налице.

Имаме чувството, че това не е нещо, което "деветката" на Барса е способен да контролира, защото вероятно нещо в мозъка му просто избива на биохимично ниво. Както се вика, той, човекът, не е виновен.

1514364

2. Андреа Пирло ще отбележи от пряк свободен удар

Това е може би последният голям финал на Андреа Пирло, за когото се смята, че може да напусне Европа след края на настоящия сезон.

Плеймейкърът с №21 на Ювентус е истински майстор на статичните положения, а имайки предвид, че Барселона рядко дава топката на своя опонент, преките свободни удари са оръжие, което "старата госпожа" трябва да използва.

Не бъдете изненадани, ако в събота Пирло отново покаже класата си и успешно насочи топката над стената.

3. Лионел Меси ще вкара в трети пореден финал и ще пренапише историята

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси е поставен пред историческо постижение, когато говорим за ерата "Шампионска лига".

В случай че успее да реализира попадение във вратата на Джанлуиджи Буфон, Бълхата ще се превърне в първият футболист до този момент, съумявал да отбележи в три различни финала на Шампионска лига. Аржентинецът вече стори това на два пъти срещу Манчестър Юнайтед - през 2009 и 2011 година, а в събота може отново да пренапише историята.

Едва ли можем да се съмняваме, че №10 на Барселона ще бъде най-зорко охраняваният човек на терена по време на съботния спектакъл в Берлин.

1514368

4. Ще се случи нещо между Луис Суарес и Патрис Евра

На Луис Суарес няма да му е лесно. Освен че ще трябва отново да се изправи срещу Джорджо Киелини, когото ухапа по време на Световното първенство, нападателят на Барса ще трябва да се срещне и с друг от добре познатите му съперници - Патрис Евра.

Може би помните инцидента отпреди години, когато и двамата футболисти все още играеха в английската Висша лига. Тогава Евра се оплака от проява на расизъм от страна на Суарес, който след разследване на английската Футболна асоциация отнесе сурово наказание за действията си, макар и той самият да отрича, че е използвал думата "негър" по адрес на френския бранител.

Не знаем как ще протече срещата между Суарес и Евра в събота, но нищо чудно в даден момент напрежението между двамата да избие. Особено в двубой с толкова висок заряд.

1514262

5. Неймар ще вбеси Юве със симулации

По принцип харесваме Неймар. Считаме, че бразилският ас на Барса е превъзходен футболист, който умее да върши брилянтни неща с топката. Но има и страни от играта му, които не ни допадат чак толкова.

Голямата звезда на "Селесао" често има навика да преувеличава в реакциите си след контакт с противников състезател, особено когато се опитва да си спечели дузпа или пряк свободен удар в опасна близост до вратата.

Имайки предвид залога на срещата, можем да очакваме и напрежение между Неймар и футболистите на Ювентус, на които в определен момент ще им писне бразилецът да се въргаля по тревата.

6. Шави ще запише асистенция в последния си мач за Барса

В събота легендарният халф на Барселона Шави Ернандес ще запише своя последен мач за клуба, след което ще потегли на воаяж към далечен (и горещ) Катар.

Със сигурност бившият испански национал ще иска да се раздели с Барса, печелейки най-ценния трофей в световния клубен футбол, а какво по-добро да го направи и с някоя друга асистенция.

Шави е безспорно един от най-добрите подавачи в историята на футбола, като изглежда напълно логично "шестицата" да запише асистенция за свой съотборник в последния си мач за клуба.

7. Алваро Мората ще зарадва феновете на Реал Мадрид

Испанският нападател на Ювентус Алваро Мората е с водещ принос тимът да играе на финала в Берлин, след като младият ибериец отбеляза два от общо трите гола за "старата госпожа" по време на двата полуфинала с Реал Мадрид.

Любопитното е, че тогава Мората се разписа срещу родния си клуб, поради което и демонстративно не изрази радостта си от попаденията.

Имайки предвид обаче любовта на Мората към Реал Мадрид, а логично - и на омразата му към Барселона, то в събота можете да очаквате съвсем различни реакции, ако той успее да се разпише във вратата на каталунците.

Което пък би било и страхотен подарък за всички фенове на Реал, които трябваше да преглътнат головете му във вратата на Икер Касияс на полуфиналите.

1514379

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ