Световното първенство по футбол започва днес - всички гледат към Бразилия!

12.06.2014, 11:47

20-ият Мондиал ще продължи от 12 юни до 13 юли

   
 
Световното първенство по футбол започва днес - всички гледат към Бразилия!

От днес целият свят ще говори и ще гледа футбол, защото започва Световното първенство в Бразилия. Това е второ домакинство за тази страна и пето издание на форума в Южна Америка. Предстои ни да се насладим на 64 мача, изиграни в 12 града на 20-ия Мондиал.

Церемонията по откриването започва днес в 21:00 ч., а първият мач е от 23:00 ч. на "Арена Сао Пауло" между домакините от Бразилия и Хърватия. При колегите от Sporta.bg можете да откриете пълна програма на Мондиал 2014.

Тази година за първи път се въвежда технологията на голлинията, която ще помага на съдиите и ще дава знак дали топката е преминала очертанията за гол. Вероятно така ще се избегнат скандални незачитания на голове, както на миналото Световно първенство в ЮАР, когато попадението на Франк Лампард срещу Германия не бе признато. Освен това сред публиката ще има роботи и дронове, които ще следят за реда.

Тъй като европейски отбор никога не е печелил титлата, когато Мондиалът се е състоял в Южна Америка, така че и тази година "битката" между континентите ще е факт. Уви, реални битки има по улиците на Бразилия, където социалното недоволство се разраства всеки ден. Огромните разходи около организацията на футболния форум раздразни обикновените хора, които всеки ден страдат от липса на средства във всяка социална сфера. Заговори се и за корупционни схеми покрай строителството на стадионите. Поради огромното напрежение, се реши дори да няма речи на откриването, за да не се стигне до освиркване на президента Дилма Русеф и Сеп Блатер, както на откриването на Купата на Конфедерациите миналата година.

12 стадиона в 12-те града ще посрещнат мачовете за Световното първенство в Бразилия. За първи път в историята се строят толкова много съоръжения само в една стана. Вижте пълната информация за всички стадиони на Мондиал 2014.

Впрочем от днес започва вторият етап от играта на колегите от Sporta.bg "Играй за Световно". В него всеки може да докаже, че за него футболните прогнози са фасулска работа, а ако действително е така - да си спечели страхотни награди.

При всеки познат точен резултат получавате 10 точки, а при познат знак - 5. Имате право да дадете своята прогноза до 30 минути преди началото на всеки мач. И понеже интересът към играта е огромен, вместо една голяма награда, както обявихме преди време, ще има две големи награди - двамата участници с най-много точки в генералното класиране от Първи и Втори етап ще спечелят 5-дневна почивка за двама в "Сънсет Кошарица". Как можете да спечелите билет за "Sofia Rocks" и още много награди, ще научите, ако се включите в Познай резултата.

Не знаем за вас, но ние вече мислим как и къде да гледаме всички мачове от Мондиал 2014. Още любопитна информация за Световното в Бразилия, което се открива днес, ще откриете в Sporta.bg.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 4
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 13.06.2014 | 10:06
4 Светът е футбол.
от Не е посочен | 12.06.2014 | 18:12
3 Ще го гледаме .
от Не е посочен | 12.06.2014 | 16:36
2 Още малко остана до старта на световното! :)
от Не е посочен | 12.06.2014 | 15:05
1 Хайде, почна се ! :)
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ