Само да бях по-силен!

05.10.2011, 17:07

   
 
Само да бях по-силен!

Животът може да бъде диво, лудо и непредвидимо пътуване. Понякога дори и най-простите ежедневни занимания като разходка в парка или разместване в дома, могат да се превърнат в бедствие. В такива моменти често ни се иска да бяхме малко по-смели (не че ние не сме), малко по-уравновесени и много по-силни. Сигурни сме, че има още много такива случаи, но ето поне пет ситуации, в които бихме искали да имаме повече мускули.

Човек затиснат от кола

Средното тегло на един автомобил е около 1815 кг. Никак не е лесно да го повдигнеш, но с подходящо тренираните мускулни групи и с малко помощ, не е невъзможно.

Подходяща тренировка за такъв вид усилие:

Мъртва тяга, от 3 до 5 серии с 6-12 повторения и 1-2 минути почивка между сериите.

Затиснати от тежък предмет - измъкване

Напълно възможно е гардеробът да падне върху вас, докато се опитвате да го преместите. Ако не е гардеробът, то може да е някой шкаф, маса и какво ли още не.

Подходяща тренировка за такъв вид усилие:

Лежанка, от 3 до 5 серии с 6-12 повторения и 1-2 минути повторения между сериите.

Носене на тяло

Дали ще е след цунами или след Октоберфест, все може да се наложи. Особено ако излезете на бар с мадама, която не носи на пиене. В такава ситуация широк гръден кош би бил много полезен.

Подходяща тренировка за такъв вид усилие:

Клякане с тежести, от 3 до 5 серии с 8-15 повторения и 1-2 минути почивка между сериите. Започнете с по-леки тежести като постепенно ги увеличавате, а намалявате повторенията.

Падане от покрив

Не е толкова невероятно да се случи. Особено ако решите да се правите на Спайдърмен и да се катерите по покрива, за да смените някоя керемида на къщата или да запушите дупка, за да не ви вали и вътре, когато вали навън. За да затрудните чупенето на кости при падането, правете мускули.

Подходяща тренировка за такъв вид усилие:

Набирания на лост, от 3 до 5 серии, повторения – колкото можете, с минута и половина почивка между сериите.

Оцеляване в тълпата

Обичайна ситуация на рок концерт. Всеки се блъска, опиянен от музиката и от други субстанции. Най-критичният момент е, когато някой свръх тежък фен реши да се хвърли върху тълпата и да трябва да го държите над главата си, за да не ви смаже. Особено ако има наистина много хора, няма да успеете да избягате преди тежестта да ви връхлети.

Подходяща тренировка за такъв вид усилие:

Скрипец за тренировка на раменете, от 3 до 5 серии с 6-12 повторения и 1-2 минути почивка между сериите. Започнете с по-малка тежест като постепенно я увеличавате, а намалявате повторенията.

Източник: Men's Fitness

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ