Популярни футболисти като произведения на изкуството

13.08.2014, 19:25

Известният британски художник Джон Миат зарадва всички фенове на красивата игра

   
 
Популярни футболисти като произведения на изкуството

Знаете ли кой е Джон Миат? За тези от вас, които биха отговорили с "не", ето и кратко инфо. Джон Миат е британски художник, който през 90-те години доби скандална слава с безупречните си фалшификации на класически произведения на изкуството.

Схемата на Миат бе проста, но и ефективна в същото време - неговите фалшификати бяха пласирани на десетки търгове, преди в крайна сметка той да бъде спрян от властите, след като вече бе натрупал състояние от над 200 000 английски паунда. И до днес британецът е наричан "най-големият измамник в сферата на изкуството" за 20-и век, "сдобивайки" се и с ефективна присъда в края на миналото десетилетие.

Сега обаче Миат е нов човек, който напълно е забравил криминалното си минало. Талантливият художник обаче не е оставил зад гърба си любовта към четката.

Като отявлен почитател на футболната игра, британецът буквално пренесе любимия на десетки милиони спорт в света на най-големите класики на изкуството. Участвайки в инициатива на местния канал Sky Sport 5, Джон Миат избра пет популярни звезди на съвременния футбол, овековечавайки ги като герои от незабравими произведения от миналото.

Плеймейкърът на Ювентус и италианския национален отбор Андреа Пирло бе изобразен като Мона Лиза на Леонардо да Винчи:

1360733 

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард пък се превъплъти в Генерал Джон Бъргойн на Джошуа Рейнолдс:

1360732

Халфът на Барселона Андрес Иниеста стана Дона Маар на Пабло Пикасо:

1360730

Подобна чест получи и звездата на Байерн Ариен Робен, който бе изрисуван като популярния автопортрет на Винсент ван Гог:

1360734

И за финал, но не и на последно място - кавалерът на Златната топка Кристиано Роналдо като Професор Антеро де Куентал на Колумбиано Бордало Пинейро:

1360731

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ