Плодовете борят грипа

01.11.2011, 09:10

Яжте ги!

   
 
Плодовете борят грипа

Идва баба зима. Усещаме го с всяка частица от тялото си. Сутрин не ни се става, по обяд ни се спи, а вечер ни се пие нещо сгряващо и приспиващо. Изобщо, постоянно се чувстваме като мечки, насила събудени по време на зимния им сън. Тежко е. Но няма как, така е през всеки зимен сезон. Днес обаче попаднахме на една статия в Men'sHealth, в която прочетохме кои плодове могат да ни предпазят от грип и изобщо да ни заредят. Смятаме, че е добре и вие да ги видите.

Ябълка

Ябълките са най-популярните източници на антиоксиданти. Смята се, че една ябълка съдържа в себе си антиоксидантен заряд като при 1500 милиграма витамин C. Пък и ябълките са толкова вкусни, особено когато има кой да ни ги нареже.

Папая

Може да се каже, че папаята спокойно ще изрита вирусите извън тялото ви, като единственото условие това да се случи, е да си я набавите от най-близкия магазин за плодове и зеленчуци и да я изядете. И ако може да го правите по-честичко. Освен това, специалистите твърдят, че хората, страдащи от астма, могат да усетят облекчение.

Червена боровинка

Боровинките се славят с най-голямото съдържание на антиоксиданти. Освен това са натурални пробиотици, които намаляват вероятността да се разболеете от кофти храна. Ако схващате накъде бием.

Грейпфрут

Заредени с витамин C, грейпфрутите съдържат и лимоноиди, които намаляват нивата на холестерола.

Банан

Бананите са едни от основните източници на витамин B6, но освен това се твърди, че нямаляват умората, депресията, стреса и безсънието. Бананите са бъкани с магнезий, който пък е полезен за костите. А фосфорът в жълтите плодове намалява риска от сърдечни заболявания и високо кръвно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ