Олимпиадата в Париж вдига забраната за интимна близост за спортисти

08.04.2024, 10:52

Запасява се с 300 000 презерватива!

   
 
Олимпиадата в Париж вдига забраната за интимна близост за спортисти

Забраната за интимност, която беше в сила за Олимпиадата в Токио през 2020 г., беше отменена за Олимпиадата в Париж през 2024 г. и олимпийското село, където спортистите отсядат по време на събитието, ще бъде заредено с 300 000 презерватива, казва Лоран Мишо, директор на селото, пред Sky News.

В интервю за предстоящите игри, които ще се проведат във френската столица от 26 юли до 11 август, Мишо каза, че се подготвят за 14 250 жители на селото и се стремят да имат 300 000 презерватива за спортистите.

Правилата за интимност влязоха в сила за Олимпийските игри през 2020 г., които се проведоха в Токио, Япония през 2021 г. поради пандемията от COVID-19. За да предотвратят разпространението на вируса, спортистите бяха помолени да ограничат физическия си контакт помежду си, като поддържат разстояние от около шест и половина фута между тях, освен когато е необходимо, като например на терена.

Осигуряването на презервативи на Олимпийските игри е традиция от Олимпийските игри в Сеул през 1988 г., като опит за повишаване на осведомеността за ХИВ и СПИН. В Токио служителите все пак раздадоха 150 000 презерватива - въпреки че правилата за интимност предотвратяваха всякакви сценарии за използването им.

Като част от насоките за COVID-19 на спортистите беше разрешено да напускат помещенията си само за да присъстват на състезанията и при няколко други обстоятелства. Те бяха помолени да избягват ненужни форми на докосване като ръкостискане и прегръдки, а хората, които гледат игрите, бяха помолени да не пеят или скандират – само да пляскат.

Спортистите бяха помолени да избягват други в продължение на 14 дни, преди да пристигнат и първите 14 дни, когато бяха там. Те също имаха периодични здравни прегледи, трябваше да носят маски и бяха помолени да мият ръцете си често. Тези, които нарушиха правилата, бяха подложени на последствия от Международния олимпийски комитет, като не им беше позволено да участват в състезания.

Световната здравна организация сложи край на глобалната извънредна ситуация в областта на здравеопазването на COVID-19 през 2023 г. и тази година Центърът за контрол на заболяванията промени своите насоки за COVID-19, създавайки "единен, практичен подход за справяне с риска" от вируса заедно с грипния и респираторния синцитиален вирус , или RSV, и съкращаване на периода на изолация.

Те трябваше да изготвят списък с хора, с които очакваха да влязат в близък контакт по време на игрите. Броят на хората, допуснати дори на Олимпиадата, беше ограничен и на трибуните нямаше публика.

Церемонията по откриването на река Сена за игрите е насрочена за 26 юли при залез слънце, но достъпът до гледане ще бъде само с покана поради съображения за сигурност.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ