Олимпиада 2018 – вероятно последната, в която съдиите не са роботи!

13.02.2018, 14:15

Изкуствения интелект е по-точен, по-внимателен, по-наблюдателен и не взима подкупи

   
 
Олимпиада 2018 – вероятно последната, в която съдиите не са роботи!

Следващите летни олимпийски игри ще се проведат в Токио през 2020 година и организаторите разкриват някои подробности за предстоящото мероприятие. Всички видове отсъждане се разделят основно на три категории Състезание: футбол, бокс, фехтовка и др. (победителя се определя от съперничеството между състезателите). Метричен вид: време, килограми, които са вдигнати и прочие. И в двете категории победителят е очевиден.

Третиря вид е съдийското решение и отговорността лежи само върху съдиите. В гимнастиката или фигурното пързаляне се анализира техниката при изпълнението на различните елементи. Човешкият фактор може да бъде невнимателен, пристрастен към националността на състезателите и т.н.

Японската компания Fujitsu предлага край на необективното човешко съдийство и разработва система за електронно такова на базата на изкуствения интелект.

За първи път системата ще се тества в гимнастиката. Ето ката изглежда всичко.

Преди състезанието съдиите ще въвеждат база данни с най-добрите изпълнения на елементите, а изкуствения интелект ще ги сравнява с резултатите на спортистите.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ