Най-изявените рапъри сред професионалните атлети 12

При някои се получи, други по-добре да се откажат завинаги...

   
 
Най-изявените рапъри сред професионалните атлети

Отвъд Океана често казват, че повечето професионални атлети мечтаят да бъдат рапъри, докато повечето рапъри мечтаят да бъдат атлети.

Естествено, говорим за някои специфични спортове на територията на САЩ и Канада, тъй като едва ли има голям брой кенийски маратонци на 10 000 метра, които скришом да желаят да стъпят в обувките на Tupac или Lil Wayne.

Факт е обаче, че има сериозен брой професионални баскетболисти, състезатели по американски футбол, боксьори и прочие, които са правили опити да влязат в студио и да пробват римите си върху хип-хоп бийт. При някои от тях се получи дори изненадващо добре, докато други осъзнаха, че идеята да се изявяват в областта на музиката не е никак сполучлива идея.

Предлагаме ви и някои от най-популярните случаи на хип-хоп записи от страна на известни атлети, но не очаквайте да попаднете на следващата голяма рап звезда.

Шакийл О'Нийл

Може да се каже, че Шак бе един от пионерите в този тренд. Легендата от НБА бе сред първите, които се осмелиха да влязат в студиото, а трябва да признаем, че Шак има някои наистина сполучливи тракове.

Мета Уърлд Пийс (преди познат като Рон Артест, б.а.)

Преди няколко години Рон Артест официално промени рожденото си име на ексцентричното Мета Уърлд Пийс, но чудатостите на баскетболиста не спират дотук. Бившият ас на ЛА Лейкърс също се пробва в областта на хип-хоп музиката.

Коби Брайънт

Нали се сещате, че няма как Коби да остане по-назад от бившия си съотборник в Лейкърс Шакийл О'Нийл. Един от най-популярните тракове на Черната мамба носи не особено оригиналното заглавие K.O.B.E., а любопитното е, че припевът се изпълнява от друга популярна личност, която няма каквото и да е общо с музиката - супермодела Тайра Бенкс. Тази комбинация честно казано ни напомня на легендарния дует между Ванко 1 и Николета Лозанова, който още ни носи кошмари нощем.

Алън Айвърсън

"Отговора" също е сред пионерите в областта, а според нашето скромно мнение Айвърсън е безспорно и един от най-добрите зад микрофона сред спортистите. Сред най-сполучливите му тракове е "40 Bars", в който бар-овете на пойнт гарда наистина звучат горещо. Чак ни става малко кофти, че Айвърсън така и не обърна повече внимание на музиката.

ЛеБрон Джеймс

Крал Джеймс е сред близките приятели на най-влиятелния рапър в света Jay-Z, но определено това не му помага по какъвто и да е начин в студиото. ЛеБрон е отчайващ зад микрофона, като дори професионалното докосване на продуцента зад пулта няма как да му помогне. "Придържай се към баскетбола" ясно съветва един от коментиращите в YouTube. Ние пък сме напълно съгласни.

"Say what you want about the king / Got Money, got cribs, and whips and oh yeah, I got TWO RINGS" - добре де, ЛеБрон, знаем...

Флойд Мейуедър

"Money" Мейуедър е може би най-добрият боксьор на това поколение, но в студиото американецът звучи като надрусан с валиум битов наркоман. Не, сериозно - Флойд е толкова зле, че е самото доказателство за това, че рядко може да си най-добрият в нещо, а същевременно да си много добър и в нещо друго. В този свят все пак има и някакъв баланс, освен ако не се казваш Леонардо да Винчи, например.

Луис Уилямс

"I made my first million before I ever got laid / I was only seventeen ain't that some shit now look at me, look at me".

Ако се кефите на Meek Mill и просто обичате някой да ви крещи насреща, то Луис Уилямс е вашият човек в този материал. Пойнт гардът на Торонто Раптърс е овладял отлично децибелните похвати на Mill, а след него изведнъж изпитахме нуждата да прегърнем тишината и да ѝ кажем, колко много я обичаме.

Трой Хъдсън

Кой казва, че милионерите в професионалния спорт не могат да бъдат политически въвлечени? Често смятаме, че атлетите не правят нищо повече от това да играят, да се радват на живота и да купонясват, харчейки парите си, като вероятно това важи за голяма част от тях.

Трой Хъдсън обаче е едно от изключенията, доказвайки го с трака си "Obama Did It" ("Обама го направи"). Слава богу, че Хъдсън е американец и живее в напълно демократична държава, защото ако бе в Китай или Русия...

Стиви Джонсън

Звездата от Националната футболна лига Стиви Джонсън е едно от pro-тата в тренда. Неотдавна Джонсън призна в интервю за ESPN, че пише рими още от дните си в гимназията, а през 2012 атлетът дори записа парче с едно от най-популярните имена в хип-хоп бизнеса - The Game.

Клинт Демпси

Е, време беше и за малко футбол. ФУТБОЛ, а не СОКЪР, уважаеми янки. Клинт Демпси е безспорно най-голямата футболна звезда на САЩ в настоящия момент, а бившият футболист на Фулъм и Тотнъм се пробва и в хип-хопа с артистичния си псевдоним Deuce.

Добър флоу, Клинт.

Рой Джоунс - младши

Несъмнено най-успешният рапър сред боксьорите, ако изобщо можем да говорим за кой знае какъв успех в случая. Факт е обаче, че най-популярното парче на Рой Джоунс - "Can't be touched" често попада в различните плейлисти, които хора по целия свят използват, за да се мотивират по някакъв начин. Дори и да си успял с един трак, пак се брои за успех.

Никога обаче не сме разбирали идеята за танцова хореография във видеото и защо изобщо е нужна такава за подобен продукт.

Иман Шъмперт

Шуутинг гардът на Ню Йорк Никс също е един от хората, които явно взимат насериозно рап кариерата си, доколкото имат такава. Поне за това говори адски професионалното видео на парчето "Chiraq", макар и с продължителност от по-малко от две минути.

По наше скромно мнение някой можеше любезно да обясни на Шъмперт, че идеята да си боядисаш лицето отдавна е отживелица. Някой слуша ли Kiss все още?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ