Най-добрите футболисти в света

18.12.2011, 12:23

   
 
Най-добрите футболисти в света

Вдъхновени сме от днешната среща на учителя с падуана. Да, един срещу друг излизат Меси и Неймар, които са смятани за едни от най-добрите футболисти в момента. Решихме да ви запознаем с един материал, в който да покажем десетимата най-добри в момента. Подчертаваме, че това НЕ е класация, а просто изброяване, направено от спортното издание FourFourTwo. Ето ги и играчите.

Серхио Агуеро – Манчестър сити и националния отбор на Аржентина


Заради Серхио от отбора почти не усетиха липсата на Карлос Тевес. Агуеро, който пристигна в тима, е четири години по-млад и затова поддържа по-високо темпо. Друга съкрушителна разлика е, че той истински желае да играе за отбора си.

Едисон Кавани – Наполи и националния отбор на Уругвай


Просто страхотен във въздуха. Като бонус, може да изстрелва завършващите си удари и с двата крака, което го прави ключов играч в отбора. От две години насам той ни кара да се сещаме за него, когато чуем името Едисон, а не за изобретателя на крушката.

Гонзало Игуаин – Реал (Мадрид) и националния на Аржентина


Дошъл от бившия Ривър Плейт, Игуаин се превърна в ключова фигура в отбора на Реал. Той беше техният голмайстор миналия сезон. След като беше изместен от стартиращата единадесеторка благодарение на Карим Бензема, то отговорът му беше ясен. Той не искаше да е аутсайдер в отбора и беше красноречив със своите хеттрици срещу Еспаньол и Реал (Бетис).

Лионел Меси – Барселона и националния на Аржентина


Не са много футболистите, които могат да отбележат 50 гола за една календарна година. А Меси го направи с шест седмици подраняване. Той безспорно е един от "най-добрите футболисти, стъпвали по Земята", както се изразяват доста коментатори.

Неймар – Сантос и националния на Бразилия


Безспорно е голям талант и потенциал. И несъмнено много въпроси се зададоха около решението му да остане извън Европа, поне до световното през 2014 г. Той е първият, след великия Пеле, който е извел Сантос до "Копа Либертадорес".

Кристиано Роналдо – Реал (Мадрид) и националния на Португалия


Отне му 105 мача, за да чукне сто гола за отбора си. Всеки футболист би се гордял, но това не разказва цялата история на Роналдо. Като бивш играч на Манчестър Юнайтед, той попадна в отбор на индивидуални звезди и може би поради тази причина тимът почти никога не успява срещу Барселона.

Уейн Рууни – Манчестър Юнайтед и националния на Англия


Той измести Ван Нистелрой от класацията на десетимата най-големи голмайстори на Юнайтед. Вече с присадена коса, той отново продължава да разкрива потенциала си. На Фъргюсън обаче ще му трябва повече от звездния талант на Рууни, ако иска "червените дяволи" да бият своите съседи от Сити, пък и да дръпнат малко по-напред в европейските турнири.

Луис Суарес – Ливърпул и националния на Уругвай


Той бе обвинен, че е безполезен за отбора в началото на сезона, но головете, които отбеляза, дадоха съвсем друг резултат. Заради неговото присъствие в отбора Ливърпул има големи шансове да стане един от четирите топ претенденти.

Робин ван Перси – Арсенал и националния на Холадния


Той вече е по-ценен за Арсенал, дори и от Тиери Анри. Не само заради начина му на игра, но и заради факта, че отбеляза повече от 30 гола за 2011 г. Дотук тези голове са спечелили на "топчиите" 20 точки, което ни кара да се питаме "Какво ли щяха да правят без него?"

Давид Вия – Барселона и националния на Испания


Беше му малко трудно в началото, след като пристигна на Ноу Камп. Но все пак той е голмайсторът на световния шампион Испания. Сега Вия играе ключова роля в своя тим, като отбеляза страхотно на Манчестър Юнайтед на финала за купата на Шампионска лига, който се проведе на 28 май тази година. Неговата голова статистика за националния отбор е гол-за-мач, което не е правено от времето на Алфредо ди Стефано.

Източник: FourFourTwo

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 16.01.2012 | 13:42
3 Всеки от тези играчи е несравним, защото всеки притежава уникални качества, които друг не притежава. Над всички обаче според мен е Лионел Меси, който е живото доказателство, как магията във футбола побеждава всичко.
от Не е посочен | 16.01.2012 | 13:41
2 Всичките са играчи от световна класа. Някои от тях нашумяха през последните 1-2 години, а другите са познати лица от доста години насам.
от Не е посочен | 16.01.2012 | 13:40
1 Всички са много добри, но не видях нито един защитник в тази класация.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ