Най-великите играчи в историята на баскетбола

04.08.2014, 10:16

Титани!

   
 
Най-великите играчи в историята на баскетбола

Националната баскетболна асоциация има богата 68-годишна история. През това време сме видели невероятни неща, които сякаш не са от тази вселена, но кой играч стои над всички останали? Този въпрос винаги е бил спорен и е трудно да се определи, защото всички са оставили своя отпечатък в историята на баскетбола. Пичове и дами, отдайте заслужената чест на титаните на баскетбола.

Шакил О`Нийл

1352580

Постижения: 4 титли, 3 пъти награда за най-добър играч в плейофите, 1 път най-добър играч на редовния сезон.

Добрият стар чичо Шак беше толкова смайващ под коша, че изкарва в съзнанията ни асоциация с големия страшен Хълк. Той беше един от най-доминиращите състезатели на своето поколение, а може би и в цялата история. Беше абсолютно нечестно да се гледа как мачка противниковите защитници с грубата си сила. Шакил спечели 3 поредни титли с "Лейкърс", средно на мач отбелязваше по 24.3 точки, прибираше по 11.6 овладени топки и забиваше по 2.1 чадъра на мач.

Тим Дънкан

1352578

Постижения: 4 титли, 3 пъти най-добър играч на плейофи

Тим Дънкан е модел за постоянство в играта. Погледнете статистиките му и ще разберете, че няма особени спадове в играта му. "Голямата основа" изведе "Сан Антонио" до 5 титли в НБА и е едно от най-великите "тежки крила" в историята. До този момент Дънкан е попадал в "Най-добрия отбор" и изглеждаше, че все още има какво да покаже и все още се намира малко гориво в резервоара.

Уилт Чембърлейн

1352584

Постижения: 2 титли, 1 път най-полезен играч на финалите и 4 пъти – на редовния сезон

Уилт Чембърлейн е причината да казваме, че Шак е "може би" най-доминиращият играч в историята. Неговият тотален стил на игра е известен и дори с напредването на годините не се промени изобщо. През сезон 1961-62 година постига потресаващите 50.4 точки средно на мач и 25.7 борби. Пълна лудница! Единствено по-малкото му успехи в плейофите му попречиха да се доближи по-близо до първата позиция. Трудно е да си представим, че може да съществува играч, който отбелязва по 25 точки на мач и взима по 25 борби, ето толкова превъзхождаше всички останали.

ЛеБрон Джеймс

1352579

Постижения: 2 титли, 2 пъти най-добър играч в плейофите и 4 пъти в редовния сезон

Много е важно е да се отбележи, че тези постижения са до този момент, защото, ако не сте разбрали, "Кралят" се завърна у дома в Кливлънд, щата Охайо. Не искаме да правим прогнози, но според нас предстои доста славна ера в историята на "Кавалерите". Леброн се присъедини към Лигата с невероятно големи очаквания към себе си. И до този момент ги оправдава напълно. Само за 10 сезона в НБА е играл в 10 "мача на звездите" и е спечелил 2 титли. През годините той разви и своята защита и особено след тежката загуба на финалите от "Сан Антонио" миналия сезон е по-опасен всякога.

Лари Бърд

1352582

Постижения: 3 титли, 2 награди за най-добър играч във финалите и 3 за редовния сезон

Настоящият собственик на "Индиана Пейсърс" никога не е бил най-атлетичният играч на игрището, но това, което му липсваше като физика, той наваксваше в огромното си баскетболно IQ, невероятните си умения и страховит хъс за игра. През своята 13-годишна кариера изведе "Бостън Селтикс" до 3 титли.

Карем Абдул-Джабар

1352583

Постижения: 6 титли, 2 най-добър играч на плейофите и 6 пъти в редовния сезон

Преди Тим Дънкан е имало един играч, който е бил синоним на постоянство и това е Карем Абдул-Джабар. Постоянните му средни показатели на мач в продължение на 20 сезона в НБА говорят сами за себе си. Той все още държи рекорда за най-много отбелязани точки в Асоциацията. Участвал е в 19 "Мача на звездите", също така държи рекорда и за най-много награди за "Най-добър играч в редовния сезон", общо 6 пъти.

Ървин "Меджик" Джонсън

1352585

Постижения: 5 титли, 3 пъти най-полезен играч на финалите и 3 пъти в редовния сезон

Меджик Джонсън започна своята кариера с летящ старт и никога повече не погледна назад. Като новобранец печели Финалите на НБА и дори в единия от мачовете му се налага да играе център при отсъствието на контузения Карем Абдул-Джабар. Финалите бяха като втори дом за него, защото през 14-годишната си кариера е играл на 9. Той е най-добрият плеймейкър в историята и все още държи рекорда за най-много асистенции.

Бил Ръсел

1352576

Постижения: 11 титли, 5 награди за "Най-полезен играч" в редовния сезон.

Най-добрият защитник в историята извежда "Бостън Селтикс" до рекордни 11 титли. Той е интересен случай, защото влиянието, което е имал върху играта, е било огромно. Ръсел е най-успелият спортист в историята. Той е член на "Залата на Славата" и неговият рекорд от 11 титли е най-незастрашеният в историята.

Коби Брайънт

1352577

Постижения: 5 титли, 2 пъти "Най-полезен играч във финалите", 1 път "Най-полезен играч" в редовния сезон

Коби имаше трудно начало на кариерата си, но с течение на годините напълно оправда прякора си "Черната Мамба" и се превърна в един от най-смъртоносните играчи в историята. Той има вече на сметката си 18 сезона с екипа на "Лос Анджелис Лейкърс" и все още не мисли да се предава. Все още има 1-2 години в себе си да се пробва да подобри някой и друг рекорд като поне ще се опита да задмине Майкъл Джордан в списъка на най-добрите реализатори в историята и му остават още 500 точки, за да го задмине. Предвид, че през последния сезон Коби подписа договор за още 2 години на обща стойност 48 милиона, можем да очакваме финален спринт от страна на Коби, че защо не и още една титла, която да добави към ценната си колекция.

Майкъл Джордан

1352581

Постижения: 6 титли, 6 пъти най-добър играч във финалите и 5 в редовния сезон

Наслучайно всички познават Майкъл като най-добрия играч в историята. На най-голямата сцена в Лигата – Финалите, Джордан е перфектен - 6 победи в 6 участия. Има хиляди твърдения, които могат да подкрепят статуса на "Въздушния" като "Най-велик играч в историята". През своя ненормален сезон през 1988 година той постига забележителните 35 точки на мач, 5,5 борби, 5,9 асистенции, 3,2 откраднати топки и 1,6 чадъра.

Дам, Майкъл Джордан е най-великият играч на всички времена... Засега!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ