Когато футболът е наистина много повече от игра

05.09.2014, 13:50

Поредното доказателство за това видяхме в Испания

   
 
Когато футболът е наистина много повече от игра

"Някои хора вярват, че футболът е въпрос на живот и смърт. Мога да ви уверя, че футболът е много, много по-важен от това". Думите принадлежат на легендарния мениджър на Ливърпул Бил Шенкли, като и до днес този цитат е сред най-въздействащите и силни слова, които някога можете да чуете по адрес на най-обичаната игра в света.

А и честно казано, примери за правотата на големия Шенкли не спират да валят един след друг. Хората често правят откачени неща заради любовта си към футбола, като всичко варира между двата спектъра - от насилие и грозни сцени до благородство и израз на съпричастност.

Поредният пример за красивата страна на футболната игра дойде от Испания, където елитният тим на Виляреал поднесе най-мечтания подарък на един от своите млади фенове.

Става дума за едва 13-годишния Гохан, който е сполетян от тежката съдба да се бори с рака. Детската мечта на Гохан е била да стане футболист на любимия Виляреал и един ден да играе на "Ел Мадригал", но по обясними причини това никога няма да се случи.

Е, не съвсем. "Жълтата подводница" осигури на Гохан уникалния шанс да сбъдне мечтата си, вкарвайки го в титулярния състав за снощната контрола с шотландския Селтик. Виляреал спечели срещата с 4:2, а първият гол в мача бе дело на самия Гохан, който подобно на истински футболист получи екип с номер и име преди срещата!

Естествено, футболистите на Селтик бяха съвсем наясно със случващото се на терена, оставяйки героя на вечерта да си осигури незабравим момент, вкарвайки гол пред трибуните на "Ел Мадригал".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ