Как да залъжем апетита

31.12.2011, 10:01

   
 
Как да залъжем апетита

Мъжете сме хищници. Често ни се случва да искаме да ядем до пръсване, защото просто ни се хапва, не че сме гладни. Това обаче се отразява на фигурата ни, което води до това, че дамите не ни обръщат внимание, следователно се депресираме и нещата стават доста зле. Затова се нагърбихме със задачата да ви разкрием няколко хитрини как да ядете по-малко, като в същото време ще се чуствате сити и ще горите калории.

Силата на водата

Най-подходящата храна за запълване на стомаха ви дори не е храна, а именно водата. Доста често, докато си мислите, че сте гладни, то всъщност тялото ви има нужда от вода. Затова пийнете студена вода, вместо да ядете. Така ще се забърза и метаболизмът ви, тъй като тялото ще има нужда от енергия, за да се стопли след поглъщането на студената течност. Друга алтернатива е зеленият чай. Тези течности могат да ви залъжат, но за малко, затова продължаваме и с няколко подходящи храни.

Пакет протеини

За да се чувствате сити, ще ви се наложи да приемате протеини. За един мъж с нормално тегло нормалната дневна доза е 56 грама протеини. Те могат да се намерят в почти всички ежедневни храни, които един мъж консумира, примерно яйцата. В едно голямо яйце може да се съдържат до 6 грама протеини, на цената само на 75 калории.

Еленовото месо, както и бялата риба са много подходящи доставчици на протеини, като са бедни на мазнини. Естествено, много е важно как са сготвени, защото това рязко може да завиши нивата им на калории. Стойте далеч от пържени блюда, например.

Алтернативни протеини

Има всякакви възможни ядки, които е добре да консумирате, защото ние така или иначе консумираме достатъчно месо. Би било добре да изчетете доста материали, преди да започнете да се тъпчете с разни семена, защото може да не постигнете желаните резултати, а може дори и да стане по-зле.

Млечни продукти

Те са страхотен източник на протеини, но трябва да бъдете внимателни с тях. Кашкавалът е вкусен, с високо съдържание на протеини, но пък и е с много "лоши" калории, които после трудно се стопяват. Обезсолените сирена съдържат много протеини – към 15 грама, само срещу 104 калории, а киселото мляко съдържа към 20 грама в една кофичка.

Супер-супи

Една хубава доматена супа преди сериозно ядене би била много добър противник на глада, тъй като супите са високопротеинови, а и засищат много добре.

Ускорете метаболизма си

Има начин да го направите, при това е доста лесен. Забързването му означава, че ще изгаряте калории по-бързо. Лесен начин да го направите е лютата храна. Тя със сигурност ще повиши скоростта на обмяната на веществата в организма ви. Друг интересен факт е, че заради съставките в лютите чушки се отделя хормонът епинефрин, познат още като адреналин, който засилва изгарянето на мазнини и възпира апетита.

Източник: Men's Fitness

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 4
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 13.01.2012 | 16:56
4 като се нахраним обилно
от Не е посочен | 10.01.2012 | 19:14
3 Водата е добър вариант. Протеините не могат да заменят нормалното хранене!
от Не е посочен | 10.01.2012 | 10:53
2 Да...и аз обичам много да си похапвам.
от Не е посочен | 09.01.2012 | 15:49
1 Дрън-дрън като си гладен няма спасение
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ