Истинските мъже ядат салати

14.04.2012, 11:21

   
 
Истинските мъже ядат салати

Кога беше последният път, когато отидохте на ресторант и поръчахте на сервитьора само салата?

Може би, когато бяхте тийнейджър или в годините, когато все още се опитвахте да "намерите себе си" и смятахте това си поведение за нормално. В един момент осъзнахте, че единствените същества, които ядат само салата, са жените на диета или жените на първа среща. Става дума за листа в чиния, нали? Храна за гризачи.

Кой избира зеленчуци и зелени листа пред свинска вратна, печено агънце, ребърца на скара или хамбургер? Със сигурност това е мъжът, който не уважава себе си достатъчно. Е, добре не искаме да взривяваме захранвания от въхлехидрати и мазнини балон около себе си, но може би пропускаме да видим цялостната картина. Истината за салатата е, че има милиони скрити ползи, които в действителност са чудесни и ви карат да се чувствате добре.

Сега ще ви дадем четири причини, поради които истинските мъже ядат салата. Също така ще ви обясним защо храната за гризачи е добре да започне да ви изглежда по-привлекателна.

Изглеждате по-добре

Искате да изглеждате по-добре без да се налага да блъскате във фитнеса като ненормални? Мечтите са хубаво нещо. Но сериозно, ако замените голямата кофа с пилешки хапки и бирата със салата, това може да помогне за изчистване на кожата ви и за сваляне на излижните килограми.

Салатите са пълни с фибри, които ще ви накарат да се чувствате сити за по-дълго. Освен ако не се явявате на конкурса "Гладни мъже" (не съществува такъв, разбира се), ще ядете далеч по-малко след като сте яли салата. Воала! Току що свалихте 2 килограма и кожата ви стана по-изчистена (това може да не ви интересува, но жените го забелязват).

Предпазва от болести

Плодовете и зеленчуците принципно са мощно средство против различни заболявания и дори намаляват риска от ракови образувания. Оказва се, че майка ви не е приказвала празни приказки, когато сте били малки. Наистина трябва да си изяждате плодовете и зеленчуците.

Добавяйте в салатата си броколи, карфиол, целина и гъби. Изполвайте балсамов оцет, лимон, зехтин и предпочитани подправки за дресинг. Ще видите, че така ще ви бъде далеч по-вкусно от обикновените салати по ресторантите и освен това тези съставки ще ви помогнат да се справите с животозастрашаващи болести. Изследванията по темата са доказали, че дори хората, които пият и пушат сериозно, са изложени на по-малък риск от заболяване от рак, ако ядат достатъчно плодове и зеленчуци. А освен това гъбите са познати с антибактериалните си и противовирусни свойства (майките тук биха добавили – това е добре за тези от вас, които не си измихте ръцете преди хранене).

Мами смъртта

Знаете ли още кой е верен "адвокат" на салатите? Старостта. Хората над 60 години и нагоре, които редовно приемат определени съставки, свързани със салатите, са с по-ниска смъртност. Оказва се, че изворът на младостта е чинията салата, която така старателно избягвате.

Добавете зехтин към суровите си зеленчуци за най-добри резултати в това отношение. Някои добри мазнини, които можете да намерите в авокадото и ядките, също така са добри "подобрители" на обикновената салата. Виждате ли, да запазите тялото си младо и здраво се оказва наистина лесна задача. Не напразно хората са казали "Една салата на ден, пази доктора далеч от мен".

Повече секс

Сексът е едно от нещата, които мъжете истински обичат повече от свинската пържола и разните други мъжки храни. А знаете ли, че салатата със спанак е добра за сърцето ви? И всичко, което е добро за сърцето ви, е добро и за сексуалния ви живот. Тайната за повече секс, по-добър секс и за по-дълготраен секс може да се окаже точно тази една салата на ден.

Спанакът и зелените зеленчуци като броколи, маруля, зеле, магданоз, са презаредени с фолат (фолиева киселина или витамин B12), който е известна "сексуална" хранителна съставка. Тя повишава притока на кръв към... хм, местата, които ни интересуват, и ги "напомпват" повече. Доволни?

Източник: Manpacks.com

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 6
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 20.04.2012 | 14:07
6 че какво лошо има да се яде само салата-здравословно е
от Не е посочен | 18.04.2012 | 17:23
5 Стабилната порция месце не изключва хапването на салати, това си е задължително предястие.
от Не е посочен | 18.04.2012 | 15:03
4 и истинските жени също обичат да ядат салати
от Не е посочен | 18.04.2012 | 14:19
3 на нас мъжете не ни стига само една салата :)
от Не е посочен | 17.04.2012 | 13:41
2 да се хванем за зелено и да бъдем много здрави
от Не е посочен | 17.04.2012 | 10:53
1 а тази салатка на снимката чери доматчетата изглежда страхотно!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ