Изключително зрелище на "Night of the Jumps"  23 Виж всички снимки

18.12.2011, 15:12

   
 

Снощи преживях нещо уникално. Присъствах на "Night of the Jumps" в столичната зала "Арена Армеец София", където според колегите от Sporta, сме били около 9000 човека. Софиянци за първи път имаха възможността да гледат кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм в дисциплината свободен стил и ми се струва, че зрелището задмина очакванията им и изтри неприятните усещания от непрестанния дъжд и неизбежните задръствания около залата на влизане и на излизане.

Французинът Реми Бизоар спечели последния кръг от надпреварата с брутални скокове и отношение към публиката, която му отвърна с безрезервна подкрепа. Въпреки доброто си представяне обаче Бизоар остана втори в крайното класиране за сезона със 195 точки. Световен шампион стана чилиецът Хавиер Вийегас с 210 точки, който снощи завърши на втора позиция. На третото място за сезон 2011 застана испанецът Хосе Мирайес със 158 т. Именно Мирайес се превърна в любимец на публиката и направи страхотно шоу, но съдиите му дадоха малко точки, което предизвика гнева на зрителите.

Как се чувстваше един обикновен човек като мен, който досега никога не е гледал скокове свободен стил? В началото бях сигурна, че тези безразсъдни типове на моторите са абсолютно ненормални. След първите няколко скока се успокоих, а накрая всичко около мен ми се струваше най-страхотното нещо, което някога съм виждала. Лекият инцидент със световния шампион за 2010 г. Либор Подмол, който не можа да се приземи добре след първи си скок и падна, за секунди умълча залата, но след като чехът се изправи на крака, залата избухна в аплодисменти.

"Night of the Jumps" определено беше грандиозно събитие за България и фактът, че се състоя у нас, говори, че нещата, особено в спорта, вървят в правилната посока.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА, ЗА ДА ВИДИТЕ ЧАСТ ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИТЕ МОМЕНТИ ОТ "NIGHT OF THE JUMPS"

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 18.12.2011 | 20:55
1 беше уникално
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ