Задължително за всеки моторист

11.11.2011, 17:03

Видео наръчник

   
 
Задължително за всеки моторист

Чували сте да наричат мотористите по всякакви начини – донори, осички, самоубийци и какво ли още не. Истината е, че голяма част от тях са съзнателни шофьори в пълния смисъл на думата. Стараят се да не са опасни за останалите водачи и за себе си, разбира се. Друг е въпросът, че голяма част от движещите се с автомобилите си из улиците, не знаят как да пазят мотористите, откъдето идват много проблеми, но това е една друга тема, която вероятно ще разискваме по-нататък.

Сега искаме да ви покажем едно много специално видео, което е насочено към мотористите, тяхната безопасност и тази на всички около тях. Интересното е, че клипът, който ще откриете в края на текста, е само промо. Десетина секунди преди да свърши обаче ще ви се появят още девет видео клипчета – всяко със специфични инструкции за по-добро представяне на пътя, по-добри техники за спиране, за завиване и какво ли още. Серията е кръстена "Rider Risk", а всяко видео в нея е с дължина около 3 минути. Всичко е кратко, ясно и нагледно показано. Единственото условие е да разбирате английски език.

И недейте да гледате надменно на подобни клипове, ако карате мотор от години. Сами знаете, че сигурността на пътя е най-важното нещо, независимо дали сте с мотор или с джип. А и със сигурност в поне едно от клипчетата ще откриете техника, която не притежавате или пък изпълнявате неправилно. Препоръчваме серията да бъде гледана и от онези, които не са шофьори, защото само ако разбирате как се движат и как се управляват автомобилите и моторите, ще можете да сте адекватни пешеходци. Впрочем за пешеходците също можем да кажем много неща, но и на тях ще отделим повече внимание някой друг път.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ