Дани и неговото колело срещу Сан Франциско

   
 
Дани и неговото колело срещу Сан Франциско

"А някой кара колело, а някой кара колело"

Добре, повече няма да ви пеем, но наистина ще говорим за някого, който кара колело. Каращият се казва Дани МакАскил и ако трябва най-точно да определим това, което прави, ще го определим като паркур на колела. Дани кара колелото си в градска среда, изпълнява различни номера и преодолява препятствията, които му предлагат произволните маршрути.

Този пич съвсем нагледно показва какво е да спортуваш в градска среда и това да ти носи истинско удоволствие. Градът е не кой да е, а знаменитият Сан Франциско, така се казва и самото видео - "Дани МакАскил срещу Сан Франциско". Въпреки това, поне според нас, заглавието не е точно, защото Дани и градът не са "съперници", а са в пълен синхрон. Сами можете да видите колко плавно и естествено изглеждат всички трикове, които той прави. От видеото се разбира и че всъщност това е философията на Дани – да прави всичко гладко и да не се ограничава до един номер, а да комбинира много движения в дълго изпълнение. Няма как да му се отрече – постига целта си.

Той смесва силови елементи и скокове с техничарски баланси и трансфери. С просто око се вижда, че е майстор, но най-много личи, че прави всичко с голямо удоволствие. Вероятно точно заради това клипчето е толкова приятно за гледане - вижте го!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 17.09.2012 | 11:33
3 голям ентусиаст,но според мен нещата,които прави,са твърде опасни и ако даже и веднъж се случи нещо непредвидено и падне на някой ръб,то последствията може да са катастрофални
от Не е посочен | 17.09.2012 | 11:17
2 наистина този човек е истински виртуоз...като бях малък и аз имах колело,бяхме неразделни,докато един ден не ми го откраднаха...хубаво би било сега пак да си купя едно,а и е добра тренировка
от Не е посочен | 17.09.2012 | 09:27
1 Като дете обожавах да карам колело. Тогава колелата на бяха като на момчето от клипа - бяха или кирайски БМХ или руски - БАЛКАН :)) Върнахте ме назад във времето :)
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ