Влезте във форма с малко кардио

29.07.2011, 12:29

   
 
Влезте във форма с малко кардио

Понякога да поддържаш добра физическа форма изисква сериозна отдаденост, редовни посещения във фитнеса и то на дневен принцип. Разбира се, за модерния джентълмен подобен ангажимент граничи с професионалното спортуване. В забързания свят, в който живеем, никой няма време да ходи на фитнес всеки ден, затова ще ви предложим пет лесни упражнения, които да се впишат перфектно в графика ви и да ви поддържат на ниво. Не е нужно да повтаряте едно и също упражнение нон-стоп. Разнообразявайте, изберете тренировката, която най-добре се вписва в графика ви за деня или седмицата, и отделете малко време за себе си. По-лесно от това няма накъде.

1. Бягайте

Дали ще потичате на пътеката у дома или ще направите няколко обиколки на блока, няма значение. Бягането е едно от най-добрите кардио упражнения, което освен че кара кръвта ви да кипи, поддържа и тонуса на мускулите на краката. Добавете няколко лицеви опори в края упражнението, за да позволите на организма ви да направи по-плавен преход от режим на високо натоварване, към такъв с по-ниско. Повторете това няколко пъти в рамките на следващата седмица - две и ще усетите подобрение в цялостния си ритъм.

2. Играйте баскетбол

Баскетболът е също толкова добро аеробно упражнение, колкото и бягането. Ключът към успеха тук е да не напускате игрището и да поддържате игрово темпо поне за около час. Със сигурност имате приятели, с които можете да разцъкате в двора на най-близкото училище или в някоя зала наоколо. Ако играете няколко пъти на седмица, със сигурност ще влезете в много добра форма, а и в случай на необходимост, баскетът ще ви помогне и да свалите някой и друг килограм.

3. Скачайте на въже и правете коремни преси

Ако съчетаете тези две упражнения, ще постигнете един доста пълноценен тренировъчен режим, който можете да спазвате почти навсякъде и по всяко време. Винаги можете да вмъкнете няколко коремни по време на обедната почивка в офиса, със сигурност ще се намери някое място, на което никой няма да ви гледа или поне няма да ви обърне особено внимание. Трябва ви смо постелка. А у дома можете да се разгърнете колкото си искате и да подскачате и да правите преси на воля, докато почувствате умора. Няколко серии от по 50 скока, след които една или две серии от по 20 коремни преси трябва да са достатъчни, за да постигнете забележими резултати за кратко време. Тук обаче е изключително важно да не правите почивки между сериите и да поддържате едно високо темпо на тренировка, в противен случай няма да получите желания ефект.

4. Танцувайте

Честно казано на всеки му се танцува понякога, особено ако няма никой наоколо, който да му се смее. Не се стеснявайте, надуйте музиката у дома и оставете на ритъма да ръководи движенията на тялото ви. Танцувайте бясно и до насита. По този начин ще накарате сърцето си да бие все по-силно и по-силно, и не само ще се забавлявате, но и в същото време ще осъществите едно лесно кардио упражнение.

5. Вдигайте тежести

Много хора не се сещат, че използването на тежести е пълноценно кардио упражнение, но за нас със сигурност е добра идея, която много добре се вписва и в най-натовареното ежедневие на модерния мъж. С няколко дъмбела или гирички можете да натоварите голяма част от мускулите си и то значително. През цялото време, в което се упражнявате пък, сърцето ви ще изпомпа значително количество кръв, което ще повдигне тонуса на цялото ви тяло. Тук отново, както при коремните преси и скачането на въже, трябва да обърнете внимание на темпото. Задължително е да извършвате упражненията достатъчно бързо, за да повишите пулса си и буквално да усещате как кръвта препуска от сърцето към всички точки на тялото ви и обратно.

Ако се възползвате от тези пет лесни начина да се поддържате във форма, не само ще постигнете желания визуален ефект за тялото си, но ще подобрите сърдечния ритъм и кръвообръщението си. А и най-положителният ефект на този тип тренировки е това, че колкото повече ги практикувате, толкова по-лесно ще се справяте със стреса, на който сте подложен във всеки един останал момент от ежедневието си.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ