Бетъни Хамилтън: с усмивка към океана

18.08.2016, 18:45

Няма невъзможни неща

   
 
Бетъни Хамилтън: с усмивка към океана

Решихме да ви припомним историята на Бетъни Хамилтън, жена, която ще остане в историята на сърфирането. Пример за упоритост, любов и вяра. За тези, които не са наясно - ще останете трогнати, а тези, които са наясно - и вас ще трогнем. А сега се потопете в океана от букви заедно с нас.

1765883

Тя е типичният сърфист - блондинка с широка усмивка и любов към океана. Родена на 8 февруари през 1990-та година в Ханалей, Кауаи, Хавай. Едва 7-годишна Бетъни започва участия в различни щатски състезания. А от 2008-ма година покорява вълните в Австралия и Бразилия. Известна е с това, че на 13-годишна възраст, оцелява след като акула отхапва ръката и. Това се случва през 2003 година на 31 октомври, докато лежи на дъската си с отпусната лява ръка във водата, към 7:30 часа акула, с дължина около 5 метра, отхапва ръката и до рамото. Хората, които са с нея я откарват в болница "Уилкокс". В този ден бащата на Хамилтън е трябвало да претърпи операция, но тя заема мястото му. Въпреки тежката травма, тя се връща към сърфирането, вдъхвайки кураж на много хора с увреждания и такива, преживели подобни травми. Бетъни не само се връща към океана, но и се стреми да е сред елитните спортисти. През 2004 година е издадена книгата "Сърфист по душа: Истинска история за вяра, семейство и борбата да се върнеш на дъската". Историята  вдъхновява режисьора Шон Макнамара и през 2007 година е пуснат документалният филм: "Сърце на сърфист по душа", а през 2011 година излиза игралният филм "Сърфист по душа". Изразът "сърфист по душа" се използва от десетилетия между сърфисти, които карат за удоволствие, а не за награда. 

1765884

През 2013 година Бетъни се жени за сърфиста Адам Деркс, от който забременява и ражда малкия Тобиас. "Бог е повече от милостив към мен!" - възкликва тя в профила си в Twitter. Бетъни ни показва, че въпреки трудностите в живота, човек не трябва да се отказва от мечтите си.

1765881

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ