Безценни съвети за трениращите сутрин

27.01.2016, 11:00

Не са за подценяване!

   
 
Безценни съвети за трениращите сутрин

Вие сте хора, които функционират най-добре сутрин. Може би. Ако е така, ще предпочитате да тренирате сутрин, ако пък правите двуразови тренировки, то просто ще ви се налага да тренирате и сутрин. Затова прегледайте тези съвети, засягащи ранната тренировка.

Загрейте

И друг път сме казвали колко важно е да се загрява преди същинската тренировка, защото в противен случай често се стига до контузии. Но сутрин е още по-важно да загреете, защото тялото ви още се събужда, не е в най-активната си форма и сякаш всичко ви боли повече. Ако направо се хванете за тежестите, има голяма вероятност да не можете да довършите тренировката си заради нараняване. С разгрявката ще дадете на мускулите си възможност да свикнат със свиването и отпускането, преди да се захванете с тежките уреди.

Нещо за хапване преди тренировка

Експертите по хранене могат да си скубят косите и да дават разнопосочни съвети, когато става дума за това трябва ли или не трябва да се яде сутрин. Но, ако ще тренирате, на организма ви няма да му се отрази зле един протеинов шейк, тялото има нужда от протеини, за да функционира по-добре. Както са казали хората, "Гладна мечка хоро не играе" или в този случай "Гладен мускул не иска да тренира". Разбира се, не трябва да се натъпчете с мазни храни и изобщо не трябва да се тъпчете, защото иначе едва ли ще се поместите от масата, за да тренирате.

Изберете си мотивираща сутрешна тренировка

За да имате причина да се събудите толкова рано и да тренирате. Дали ще ходите на някакъв спорт с готина инструкторка или ще бягате по плажа, посрещайки изгрева, няма значение, важното е вие да имате мотивация и тази тренировка не само да ви направи силни, но и да ви зареди с положителни емоции за целия ден.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ