Австралийски хокеист ампутира част от пръста си, за да може да участва в Олимпиадата

23.07.2024, 12:17

На това му се казва отдаденост!

   
 
Австралийски хокеист ампутира част от пръста си, за да може да участва в Олимпиадата

Австралийският играч по хокей на трева Мат Доусън положи изключителни усилия, за да се състезава на Олимпиадата в Париж, ампутирайки част от пръста си, за да се увери, че ще бъде готов за третите си игри.

30-годишният, сребърен медалист от Игрите в Токио не бе сигурен дали ще успее да участва в Олимпиадата в Париж, след като наскоро счупи безименния пръст на дясната си ръка. Лекарите му дадоха избор дали да ампутират част от пръста си или да го оставят да се възстанови. Само един начин щеше да му осигури да стигне до Париж.

2385809

 "Нямах много време да взема решение. Взех решението, след което се обадих на жена ми и тя каза: "Не искам да вземаш прибързано решение. Но предполагам, че разполагах с цялата необходима информация, за да взема решение не само да играя в Париж, но и за цял живот след това и да си дам най-доброто здраве", каза той през 7News.

Медията показа кадри на Доусън, носещ защитен черен предпазител на пръста си.

Това не е първият път, в който Доусън се сблъсква с тежка контузия. Той почти загуби окото си, след като беше ударен от стик за хокей преди шест години.


   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ