MSN - унищожителното трио на Барселона 4

Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес се преобразиха в Конниците на Апокалипсиса

   
 
MSN - унищожителното трио на Барселона

Барселона спечели финала с Ювентус в Шампионска лига и грабна "ушатата" за пети път в историята си, поздравявайки се с общо четвърти успех в турнира за последните девет години.

Каталунците надвиха "старата госпожа" с 3:1 на "Олимпиащадион" в Берлин, като по този начин воденият от Луис Енрике отбор завоюва и втори требъл в историята си. Постижение, което няма аналог до момента.

Няма да е пресилено, ако кажем, че в голямата си част приносът за требъла на "лос кулес" може да се отдаде на зашеметителното трио в атаката на тима. Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес оформиха фантастичен тризъбец в предни позиции, разсичащ като кинжал с три остриета противниковите отбрани.

Бързата аритметика показва, че фамозното трио MSN има зад гърба си впечатляващите 122 гола в течение на сезона, като 58 от тях са записани на сметката на Лионел Меси, докато още 39 е добавил Неймар. Привлеченият през лятото Луис Суарес се е отчел с 25 гола във всички турнири, но трябва да се отбележи, че заради наложено наказание "деветката" успя да дебютира за тима едва през края на октомври.

Силата на MSN си пролича в пълна сила и във въпросния финал с Юве в Берлин. Луис Суарес и Неймар реализираха съответно второто и третото попадение в двубоя, докато Лионел Меси бе в основата на първия и втория гол в сблъсъка. В първия случай Бълхата даде начало на головата атака с прекрасен пас по диагонала към Неймар, а след почивката негов пробив завърши с отбита топка от Джанлуиджи Буфон и добавка на Суарес.

В следното видео можете да видите най-добрите 10 гола на MSN с екипа на Барселона през сезон 2014/15:

Сезонът бе повече от успешен и конкретно за Лионел Меси, който уверено върви към своята пета "Златна топка" до този момент. Аржентинският гений изглежда без конкуренция за индивидуалния приз, след като в последните две години той го "преотстъпи" на Кристиано Роналдо.

В следното видео можете да се насладите и на най-добрите десет попадения на Меси в течение на кампанията:

Най-добрият си сезон с екипа на Барселона изигра и Неймар. Перлата на бразилския национален отбор имаше трудна първа кампания под ръководството на Херардо Мартино, но с Луис Енрике начело Неймар се прероди и се превърна в една от най-важните фигури в състава на каталунците.

Голът срещу Ювентус в Берлин бе "черешката на тортата" за бразилския техничар, а в следното видео можете отново да видите и всички 39 негови попадения за Барса през "требъл сезона" на новия европейски шампион.

Нов живот на "Камп Ноу" стартира и Луис Суарес. През лятото уругваецът напусна Ливърпул и пое ново предизвикателство в кариерата си, макар и да трябваше да изчака до месец октовмври, преди да дебютира. Както е известно, причина за това бе наложеното му наказание след ухапването на Джорджо Киелини по време на Мондиал 2014 в Бразилия.

Началото бе трудно за Суарес, който изглеждаше плах и неуверен на терена, но с времето №9 започна да разгръща пълния си потенциал. Уругваецът реализира някои ключови попадения за Барселона през пролетта, а приносът му за спечеления требъл не подлежи на съмнения.

Всички голове на Луис Суарес за Барселона през изминалия сезон:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ