След като позволи п*рното: Илън Мъск ще забрани iPhone, ако OpenAI бъде интегриран

11.06.2024, 10:43

Много долно!

   
 
След като позволи п*рното: Илън Мъск ще забрани iPhone, ако OpenAI бъде интегриран
Източник: Canva

Илън Мъск заяви, че ще забрани устройствата на Apple в своите компании, ако производителят на iPhone интегрира OpenAI на ниво операционна система.

Според Reuters, Apple обявили набор от AI функции в своите приложения и операционни платформи и партньорство с OpenAI за въвеждане на технологията ChatGPT на своите устройства. Apple трърдят, че е изградила AI с поверителност "в основата" и ще използва комбинация от обработка на устройството и облачни изчисления, за да захранва тези функции.

И OpenAI, и Apple подчертаха, че ще включва защита на поверителността. "Заявките не се съхраняват от OpenAI и IP адресите на потребителите са скрити", каза OpenAI в своето съобщение. Интегрирането ще означава, че заявките за Siri могат да се изпращат и до ChatGPT. Той ще може да предава въпроси – както и документи и снимки – за помощ.

Той също така ще бъде достъпен в рамките на нова система на Apple, наречена "Инструменти за писане". Това позволява на потребителите да генерират съдържание за своето писане или документите им да бъдат пренаписани с по-малко думи или в различни стилове.

И Apple също така ще интегрира технологиите за генериране на изображения на OpenAI, така че да могат да създават илюстрации, които да стоят до техните документи.

Той също така основа собствен стартъп, xAI, в опит да предизвика OpenAI и да изгради алтернатива на вирусния чатбот ChatGPT. xAI беше оценен на 24 милиарда долара в последния кръг на финансиране, където набра 6 милиарда долара във финансиране от серия B.



   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ