Мъск зариби племе в делтата на Амазонка по п*рното

06.06.2024, 12:00

Евала!

   
 
Мъск зариби племе в делтата на Амазонка по п*рното
Източник: БГНЕС

Докато достъпът до интернет определено има своите предимства, едно изолирано амазонско племе сега научава за някои от недостатъците на използването му, съобщи бТВ.

Според ООН има над 476 милиона коренни жители, живеещи в 90 страни по света. Мнозина живеят изолиран живот далеч от останалия свят, но едно племе е все по-свързано с обществото, след като получи достъп до интернет.

През септември миналата година хората от Марубо, чиито колиби са разпръснати на стотици мили дълбоко в тропическите гори на Амазонка, получиха достъп до рутери на интернет доставчика Starlink, основан от Илон Мъск.

И наличието на достъп до интернет определено е положително за племето, особено в извънредни ситуации. Например, в случай на ухапване от отровна змия, те вече могат бързо да потърсят помощ. Племето вече използва интернет от месеци. Членовете му твърдят, че това е довело до спасяване на животи.

Използването на интернет за хората от Марубо обаче има своите недостатъци. Много от старейшините изразяват загриженост относно младите членове на племето, които имат достъп до неща като порнография.

Алфредо Марубо, лидер на асоциация на селата Марубо, каза пред The New York Times, че младите хора споделят видеоклипове за пълнолетни в групови чатове, което се разминава с по-сдържаните и консервативни традиции на племето.

"Притесняваме се, че младите ще искат да пробват", коментира той. Според него вече се наблюдавало по-агресивно сексуално поведение от млади мъже. Той също така изрази загриженост, че хората разговарят със семействата си все по-малко за сметка на прекарването на време на телефоните си.

Източник: Novinite.bg

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ