Илън Мъск позволи публкуването на п*рно в X

04.06.2024, 12:50

Перфектно!

   
 
Илън Мъск позволи публкуването на п*рно в X
Източник: Canva

X на Илън Мъск вече официално позволява NSFW съдържание в социалната мрежа, известна преди като Twitter - с някои ограничения.

Забелязани за първи път от TechCrunch, насоките на X са актуализирани, отразявайки новата политика, която ще позволи на потребителите да "споделят по взаимно съгласие произведени и разпространявани голота за възрастни или сексуално поведение". Съгласно тези нови насоки, потребителите могат да споделят порно и друго въведено съдържание за възрастни, но не на "очевидни места", като профилни снимки или банери, според раздела за съдържание за възрастни на X/Twitter на страницата с указания.

X/Twitter съветва онези, които "редовно публикуват съдържание за възрастни" на неговата платформа, да коригират медийните си настройки, за да позволят предупрежденията за съдържание да се поставят върху изображения и видеоклипове, преди другите потребители да могат да ги видят. Добавянето на този отказ от отговорност също ще помогне за предотвратяване на непълнолетни лица или тези, които не са включили дата на раждане в профила си, да гледат маркираното съдържание.

Twitter вече бе разрешил порното преди Мъск. Компанията изчисли, че 13% от всички публикации в платформата съдържат съдържание за възрастни, съобщи Reuters през октомври 2022 г. точно преди официалното приключване на обременената с дългове сделка на Мъск за Twitter.




   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ