Guitar Hero се завръща?

12.10.2023, 12:00

'Айде де!

   
 
Guitar Hero се завръща?
Източник: Canva

"Guitar Hero" може да се завърне като част от придобиването на Activision-Blizzard от Microsoft.

Според Windows Central, изпълнителният директор на Activision Боби Котик е намекнал за завръщането на играта по време на среща в кметството със служители на Activision-Blizzard. Срещата е организирана от домакина до късно вечерта Джеймс Кордън.
Котик разяснил как игрите могат да изглеждат през следващите 10 години, като погледнал назад към предходния каталог на Activision, състоящ се от подобни на "Pitfall", "River Raids", "Kaboom!" и "Guitar Hero".
"Повторната поява на "Guitar Hero" и други неща не биха били възможни без различните видове ресурси. И така, просто безкрайни възможности за бъдещето, които са просто невероятно вълнуващи", казва той.
 Activision има дълга история с "Guitar Hero". По време на разцвета на франчайза в средата на 2000-те години, компанията пускаше множество записи на година. Но за разлика от "Call of Duty", който остава популярен и актуален и до днес, "Guitar Hero" в крайна сметка потъна в забрава.

Въпреки че това не е непременно потвърждение, че нов "Guitar Hero" е в активно развитие, все пак предполага, че Котик вижда поредицата като нещо, което си струва да се преразгледа.

Според Windows Central Котик продължил да коментира предстоящото придобиване на Activision от Microsoft, което изглежда ще бъде завършено в петък, заявявайки, че "магията" и "културата" на неговата компания са това, което привлича толкова много Microsoft. Той също така смята, че игралният гигант ще предостави на Activision значителни нови начини за разширяване на своите франчайзи чрез непрекъснато напредваща технология.
Котик казва, че силно вярва в целта на ръководителя на Xbox Фил Спенсър да достигне до "2 милиарда" геймъри по света, цитирайки мобилните игри като един от основните компоненти на тази визия.
   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ