Най-шокиращите неща, намирани в стомаха на акула

08.05.2015, 09:33

Ръце, глави, мечка... такива работи

   
 
Най-шокиращите неща, намирани в стомаха на акула

Материалът може и да е забавен, но отразява един много голям световен проблем – замърсяването на водите. Тъй като в морето и океана се изхвърлят все повече отпадъци, често се случва големите морски обитатели да поглъщат предмети, нехарактерни за начина им на хранене - пластмаса, еленски глави, дори бирени кенчета. Много организации работят заедно, за да преодолеят проблема със замърсяването, но ако се абстрахираме от сериозната част, не може да не обърнем внимание на някои предмети, намерени в акулините стомаси, които няма никаква логика да бъдат там.

Вижте най-шокиращите неща, намирани в стомаха на акула.

Курник

Тигровата акула е наричана "морският контейнер за боклук", тъй като поглъща абсолютно всичко, което ѝ се изпречи на пътя. И под абсолютно всичко, наистина това имаме предвид... Представете си изумлението на група рибари, които, отваряйки корема на уловена от тях тигрова акула, намират курник. И то не просто курник, а курник, в който все още има пилета! Как?

Бяла мечка

Когато учени правят дисекция на гренландска акула, с цел да научат повече за устройството на морския обитател, остават потресени, зашеметени, изумени и дори изненадани, когато откриват в тялото на голямата риба останки от полярна мечка. Предположенията им как бозайникът е попаднал в стомаха на акулата са много – някои смятат, че мечката е била ранена, защото със сигурност не би се оставила да я изяде акула. Другото предположение е, че между двете животни е имало страшна битка, в която морският обитател е надделял. При всички случаи обаче не е нормално акула да се храни с мечки.

Канадски елен (Карибу)

Още едно доказателство, че гренландската акула си пада по нетрадиционни ястия, след като в червата ѝ са открити останки от голям канадски елен. Според митовете, тези акули са толкова мощни, че могат да захапят и отнесат със себе си цяло Карибу, докато си стои кротко на леда. Препоръчваме ви да се пазите от водни пространства, ако сте Карибу.

Глава на кон

В Div.bg сме почитатели на коновете, затова останахме доста разстроени от факта, че цяла глава на кон е намерена в търбуха на тигрова акула. Въпросът е как се е озовала там? Едва ли конят е влязъл да поплува в океана... Най-логичното обяснение е, че конската глава е била изхвърлена във водата заедно с други животински останки.

Човешка ръка

Впоследствие се оказва, че не животното е причина за смъртта на човека. Благодарение на бавната храносмилателна система на тигровата акула, човешките останки са запазени достатъчно, за да се вземат пръстови отпечатъци, а татуировките улесняват още повече установяването на самоличността на човека. Благодарение на намерената ръка, започва разследване, което разкрива няколко престъпления, свързани с измама, изнудване и убийство, в които са замесени много хора.

Чанта с пари

Освен да ядат човешки крайници и конски глави, оказва се, че тигровите акули обичат и парите. Не се знае колко пари е имало в чантата и как са попаднали там, но това не е първият случай, когато в стомаха на морски жител са намирани ценни вещи – там са откривани портфейли, диамантен пръстен, шофьорска книжка, винени бутилки, средновековен португалски медальон, дори маратонки (придружени с чифт крака, разбира се).

Друга акула

Може и да ви се струва странно, но се оказва, че това е нормално явление в океана и дори има случаи, в които акули ядат представители на собствения си вид.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ