6-месечният Фу Зай е първото полицейско куче корги в Китай

31.03.2024, 12:00

Сладур!

   
 
6-месечният Фу Зай е първото полицейско куче корги в Китай

Фу Зай, сладко корги само на шест месеца, което е обучено да бъде първото полицейско куче корги в Китай, направи своя дебют по време на деня на откриването на полицейски лагер във Вейфан, провинция Шандонг.

Дебютът му отново опроверга стереотипа, че малките къси крака не могат да влязат в полицията. За разлика от големите кучета с дълги крайници, изпълнени със сила и енергия, Фу Зай бързо стана популярен онлайн благодарение на емблематичната си усмивка, отличителни къси крака и отлични способности за търсене на взривни устройства.

Според China Daily Фу Зай е изправен пред голямо натоварване, въпреки че е само в резерва. Всяка сутрин и следобед коргито се подлага на упражнения, които го учат на подчинение и техники за търсене на бомби.

Късите крака не му пречат да сток сред другите кучета — слабостта му се превръща в негова сила, когато открива, че му позволяват да пълзи и да претърсва тесни пространства за експлозиви.

Като резервно полицейско куче, Фу Зай трябва да премине допълнително обучение, преди да може да бъде официално назначен и да му бъдат дадени задачи.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ