За потенето и още нещо

17.08.2011, 10:54

   
 
За потенето и още нещо

Затрупани сме от рекламите на дезодоранти, рол-онове, стикове и т.н., които обещават, че всеки от тях е единственият начин да се отървем от потта веднъж завинаги. Всеки от нас обаче знае, че това е долна лъжа и ги купуваме, и използваме не защото спират потенето, а по-скоро, за да "замаскират" миризмата на пот с някоя по-приятна. В интерес на истината потенето е естествен процес и то много необходим за правилното функциониране на човешкия организъм, но вървете разправяйте това на някоя мадама, към която се запътвате с решителна крачка, но тя бяга като дявол от тамян, когато усети потта ви.

Единствено вода, сапун и дезодорант могат да ви спасят от потенето и неговата миризма, и то за няколко часа. Но не бързайте да се отчайвате! Потта е различна при различните хора т.е. има такива, които се потят много малко или пък потта им не мирише толкова ужасно. Освен това в Men'sHealth са обърнали внимание на неоспоримия факт, че потенето може и да бъде секси.

Първо да изброим някои случаи, в които потенето никак не е секси, а е отблъскващо и да се стараем да не изпадаме в тези ситуации.

Кога потта не е секси:

Не е секси потта, която отделят мъжете, когато са нервни, най-вече тази, която се усеща по студените, но потящи се длани в напрегнати моменти. Не е секси и потта, която избива в същите моменти над горната устна под носа или оставянето на мокър отпечатък върху стола.

Още потта, отделяна от по-пълните хора, докато някои от частите на тялото им се трият една в друга и между тях не влиза въздух. Това не е секси.

Потенето е секси:

По време на спорт

Във фитнеса, на боксовия ринг. Определено. Жените във фитнес залата няма да имат нищо против да ви гледат как се потите докато помпате мускули, бягате на пътечката и т.н.

На игрището

Не сме чували някоя жена да се оплаква, че футболистите се потят. Напротив умират си да ги гледат как тичат по терена и неведнъж сме ги чували да се прехласват по играчите и да казват как биха им се нахвърлили ако имат тази възможност.

На сцената

Виждали ли сте колко се потят музикантите, особено рокаджиите. От Били Айдъл например може да се събере цяла цистерна по време на концерт. Но да сте чували някои от тях да има проблем с мадамите?! Жените по-скоро биха дали всичко, за да ги опръска капка пот от Дейвид Ковърдейл, докато рокаджията се раздава на сцената.

В леглото

Кой не се поти по време на секс! Ако не се потиш, значи не го правиш както трябва. А и повярвайте ни в леглото потта е последното нещо, за което и мъжът, и жената мислят. Все пак имат си далеч по-забавни занимания.

Фактът, че потта може да бъде секси в определени ситуации съвсем не означава, че трябва да я толерираме. Напротив. В тази връзка искаме да споделим два полезни съвета:

Не носете ризи и блузи от изкуствени материи, които допълнително засилват потенето или миризмата от него.

Не наблягайте на чесъна. Дори да сте го яли на вечеря, дори да си измиете зъбите 10 пъти, неговата миризма продължава да се отделя през порите, чрез потта.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ