Най-големите таланти на световния футбол 10

20.10.2014, 12:30

Десет от "най-горещите" млади играчи за настоящия момент

   
 
Най-големите таланти на световния футбол

Световният футбол е изпълнен с млади таланти, за които тепърва ще се говори все повече и повече.

Макар и днес мнозина от тях да не са твърди титуляри в своите отбори, след години голяма част от тези момчета ще струват десетки милиони. Някои други вероятно няма да оправдаят високите очаквания, но и това е съвсем в рамките на нещата.

И докато всички си отварят очите за магьосници като Кристиано Роналдо и Лео Меси, ние ще ви представим десет от най-големите таланти в световния футбол, които след години могат да бъдат новите кавалери на Златната топка.

Мунир Ел Хадади (Барселона)

През този сезон младият нападател дебютира за първия отбор на Барселона, като дори отбеляза два гола срещу Елче още в първата си среща за каталунците.

Скоро след това талантът с марокански корени получи и първата си повиквателна за испанския национален отбор, като тепърва талантливият голмайстор ще бележи попадения за Барселона.

Маркиньос

Младият бразилски защитник на ПСЖ вече струва десетки милиони, което го различава от повечето останали футболисти в списъка.

След като записа блестящ сезон с екипа на италианския Рома, едва 20-годишният Маркиньос бе закупен от ПСЖ за сумата 31.4 милиона евро.

Вече определян за "следващия Тиаго Силва", Маркиньос бе обект на силен интерес от страна на Барселона през лятото, но френският шампион успя да удържи напора на каталунците. Можете да сте сигурни - след време Маркиньос ще бъде силен кандидант за статута на защитник №1 на планетата.

Рафаел Варан (Реал Мадрид)

Още един изключителен млад защитник в списъка. Наложен още от Жозе Моуриньо в първия тим на Реал Мадрид, Рафаел Варан шокира света със своята зрялост, атлетизъм и физически показатели, които го направиха силен претендент за титулярно място на "Сантяго Бернабеу".

Подобно на Маркиньос, след време Варан ще бъде сред водещите бранители в световния футбол, като френският национален отбор също разчита изключително на младока.

Пол Погба (Ювентус)

Пол Погба е един от онези млади футболисти, които узряват впечатляващо бързо за възрастта. Макар и едва 21-годишен, французинът вече е сред големите лидери на Ювентус и националния тим на своята страна, като не е изненада, че клубове от Англия, Италия и Франция са готови да броят десетки милиони евро, за да го притежават в състава си.

Засега "старата госпожа" удържа на напора, като за целта Погба дори ще подпише нов договор със значително увеличение на заплатата. Дали обаче Ювентус има сили да задържи френския си диамант, това само времето ще покаже.

Юлиан Дракслер (Шалке 04)

Германският футбол се намира в истински ренесанс по отношение на младите таланти, като страната световен шампион не спира да ражда същински рубини в последните години.

Един от тях е халфът на Шалке Юлиан Дракслер, който вече е обект на интерес от страна на колоса Байерн и различни английски грандове.

Техничен, креативен и талантлив, няма спор, че Дракслер е един от бъдещите лидери на Бундестима.

Габриел Барбоса - Габигол

Наследник на Неймар в бразилския Сантос, известният с прякора "Габигол" нападател вече е често сравняван с голямата звезда на "Селесао".

Макар и само 18-годишен, Барбоса вече има 18 гола в 51 мача за Сантос, като талантът вече е и младежки национал на Бразилия.

Сигурно е, че е занапред името на Габигол ще се споменава все по-често, главно по отношение на евентуален негов трансфер в европейски гранд.

Виктор Фишер (Аякс)

Продукт на легендарната школа на холандския Аякс, Виктор Фишер е една от бъдещите големи звезди на датския футбол.

20-годишният скандинавец вече има записани шест мача за националния тим на своята родина, докато активът му в холандската Ередизиви е 13 гола от 47 изиграни срещи - отлични показатели за футболист, изявяващ се главно на фланга.

Ако традициите на марката "Аякс" се спазят и този път, то съвсем скоро Фишер трябва да заиграе в някой от водещите шампионати на планетата.

Ален Халилович (Барселона)

Още една от младите перли на Барселона, този път идваща от люлката за футболни таланти Хърватия.

През това лято младият халф бе закупен от хърватския Динамо и подписа с втория отбор на Барселона, трупайки ценен опит преди неизбежното му включване в първия тим.

Въпреки че играе за втория тим на каталунците, Халилович е неизменна част от националния тим на Хърватия, а брилянтната му техника и дрибъл на скорост напомнят поразително за Лионел Меси.

Мартин Йодегаард (Стрьомгодсет)

Този футболист навярно ви е далеч по-познат след победата на Норвегия с 2:1 над България в европейска квалификация преди броени дни.

Талантът се появи в игра срещу "лъвовете" и подобри рекорда за най-млад футболист в историята на европейските квалификации, след като в този момент бе на възраст от едва 15 години и 300 дни.

Можете да сте сигурни, че телефоните на неговия агент вече прегряват от обаждания, като за това определено си има причини.

Хаким Мастур (Милан)

Една от големите надежди на позакъсалия Милан за по-бляскаво бъдеще.

16-годишният талант от марокански произход е определян за изключително рядък талант, като тифозите на "росонерите" вече нямат търпение да го видят в първия отбор на клуба.

Разполагащ с брилянтна техника и носещ удоволствие атрактивен стил на игра, Хаким Мастур е силен претендент за световна слава в следващото десетилетие.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ