Помните ли първите смартфони?

13.08.2019, 09:00

Толкова отдавна ли беше?

   
 
Помните ли първите смартфони?

2007 година не беше чак толкова отдавна, нали? Все още си помняме билбордите, които рекламираха появата на първия тогава iPhone. Каква иновация... Не бяхме виждали нищо подобно дотогава.

Е, оттогава все пак са минали 12 години, а сякаш беше вчера. А помниш ли първия Android? Сега ще ти припомним и него.

Все пак iPhone остава лидер сред смартфоните, но другите компании не изостават. Година след излизането на първия iPhone, на пазара се появи и първият Android HTC Dream. И двата модела не са перфектни, но за веремето си бяха истинска новост в света на технологиите.

iPhone 2G

2175274

Той беше със страхотен дизайн и хубава камера, което в онези години си беше рядкост. В първата версия на телефона нямаше App Store, поддръжка на 3G и възможност за заснемане на видео. Паметта в първия смартфон от Apple беше само 4 GB.

HTC Dream

2175272

Този смартфон се появи апликацията за приложения Play Market и така потребителите можеха да теглят игри. Въпреки факта, че телефонът има сензорен екран, съобщенията трябваше да бъдат въвеждани на истинска клавиатура, която бе лесна за работа. Паметта му беше много малка - 256 mb, но имаше възможност да се постави карта от 16 gb памет.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ