Подготовка за къмпинг: Най-важните неща, които да вземете със себе си

24.05.2015, 14:00

За безпроблемно и приятно прекарване

   
 
Подготовка за къмпинг: Най-важните неща, които да вземете със себе си

Хората, които често прекарват времето си сред природата, много добре знаят какво да носят със себе си и какво не. По-неопитните обаче в суматохата може да пропуснат да вземат нещо съществено. Ако сред вас има мераклии да се докоснат до магията на къмпинга за няколко дни, ви предлагаме този списък с някои от основните и най-важни неща, които задължително да вземете със себе си.

Палатка

1508863

Не може да отидете на къмпинг без палатка, освен ако не сте решили, че искате да ви хапят комари и да ви вали дъжд. Инвестирайте в хубава палатка, която ще издържи по-дълго време на условията в дивата среда.

Спален чувал

1508861

Освен ако не искате да спите на твърдата и неудобна земя, добре е да се снабдите със спален чувал. Има различни размери, така че дори и да сте с приятелката си, няма да се наложи да спите отделени един от друг. Ако сте на лагер в планина, е абсолютно задължително да се снабдите с този атрибут, тъй като той задържа топлината, а знаете какви са условията във високите части...

Къмпинг стол

1508870

Колкото по-голям и удобен е, толкова по-добре. Така ще можете да се слеете с природата и да ѝ се насладите, докато сте се настанили комфортно с книга в ръка, например.

Фенер

1508869

Изключително важно е да имате фенер в себе си, когато сте на къмпинг. Вземете и един-два чифта резервни батерии. През нощта това ще бъде единственият ви източник на светлина.

Нож

1508868

Джобното ножче също е важен атрибут, докато сте сред природата - там той е най-добрият ви приятел и може да е полезен във всякакви ситуации. Човек никога не знае какво може да се му се случи.

Таблетки за пречистване на водата

1508862

Ако случайно останете без вода, тези таблетки са вашето спасение. С тяхна помощ може да пиете вода от природата и да сте сигурни, че няма да се заразите с нищо.

Аптечка

1508864

Без значение накъде сте тръгнали, аптечката винаги трябва да е първото нещо, което да вземете със себе си. Уверете се, че в нея има всичко, което е нужно за оказване на първа помощ при нараняване.

Бинокъл

1508866

С него може да се насладите на нощното небе, а сред природата то е още по красиво.

Въжета

1508867

Въжето е многофункционален атрибут, който може да ви помогне във всякаква ситуация – да ремонтирате палатката си, да се покатерите, дори да ловите риба, ако сте по-креативни. В никакъв случай не го забравяйте!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ